עובד בכיר בעירייה שהורשע בעבירה שיש בה קלון

  • תפקיד
    חנסב | 02/08/2021 19:35

    האם לאחר הרשעה עם קלון ניתן לשמש בתפקיד עובד בכיר בעיריה? לא תפקיד של נבחר ציבור אלא שכיר רגיל דרג בכיר.

    מה החוק/ תקנות הרלבנטים?

    • עובד בכיר בעירייה שהורשע בעבירה שיש בה קלון
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2021 08:42

      פונה יקר, ההחלטה אם לאחר הרשעה בעבירה שיש עימה קלון בנסיבות יכול עובד בכיר בעירייה להמשיך ולכהן בתפקידו מסורה למעשה לבית הדין המשמעתי של עובדי הרשויות המקומיות בהתאם לחוק הרשויות המקומיות ( משמעת ) וכן אף לראש העיר ישנן סמכויות להשעות את העובד מתפקידו לתקופה קצובה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • משמעתי
        משמעתי | 04/08/2021 11:38

        האם קיימת חובה לקיים הליך משמעתי?
        האם תקין שככה החליקו למורשי ומחזירים אותו לתפקיד למרות שלא סתם עבירה, אלא עבירה שגרמה נזק לעיריה

        • מורשע
          מורשע | 04/08/2021 11:39

          למורשע. תיקון הקלדה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2021 12:43

          פונה יקר, בכדי שיתנהל הליך משמעתי כנגד עובד עירייה, יש צורך קודם בהגשת תלונה לאדם שמונה לקבל תלונות כנגד עובדי העירייה ( בכל עיר/מועצה מקומית ישנו אדם שנושא בתפקיד הזה) אפשרות שנייה היא שהיועמ"ש או ראש העיר או מי שראש העיר האציל לו הסמכות לכך יגיש הקובלנה כנגד עובד העירייה.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • תלונה
            חנסב | 05/08/2021 19:46

            מי רשאי להגיש תלונה ואצל מי? מקור נורמטיבי?

            • מי רשאי להגיש תלונה לדין משמעתי
              עו"ד אמיר מורשתי | 11/08/2021 10:32

              פונה יקר, בהתאם לסעיף 10 לחוק הרשויות המקומיות ( משמעת ) "ראש רשות מקומית ימנה אדם לקבלת קובלנות ולהגשת תובענות לבית הדין נגד עובדי אותה רשות מקומית הנאשמים בביצוע עבירות משמעת לפי חוק זה (להלן – תובע); המינוי יכול שיהא כללי או לצורך ענין מסויים."- כל אדם יכול להגיש תלונה לאותו אדם שאמור לקבל את הקובלנות וכן אפשר גם לידע את מבקר המדינה בנושא. מקווה שהייתי לך לעזר

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי