ריח של סיגריות בדירה

  • עישון פסיבי בדירה שכורה
    מרי | 04/08/2021 16:25

    שלום רב,
    אני גרה במגורי עובדים של בית חולים גדול במרכז. מדובר בבניין של 21 קומות שמסופח לתאגיד הבריאות. חשוב לי לציין שכל הדיירים חתומים על חוזה שכירות מסודר ומשלמים ארנונה לעירייה מקומית.
    מלפני כחודשיים התחיל להופיע אצלי ריח עז ועשן של סיגריות בחדר השרותים. חשוב לציין שחדר השרותים הינו חדר ללא חלון אלא ונטה בלבד.
    כשפניתי לאב הבית של הבניין (אשר עובד מאת חברת ניהול בנייני מגורים משותפים שעל שירותם אני משלמת כל חודש כ 240₪) ולאחר בירור, נמצא שהייתה בעיה באחד המפוחים אשר נמצאים על גג הבניין. לדברי אב הבית הבעיה תוקנה. מנגד- הבעיה של עשן סיגריות אצלי בחדר השרותים לא רק שלא נפתרה אלא החמירה ממש.
    לטענת אב הבית כנראה שמדובר בדייר שגר בדירה מתחתי, שהינו מעשן בחדר השרותים ולפי חוק אף אחד לא יכול לאסור עליו לעשן בחדר השרותים/דירה בה הינו מתגורר.
    מנגד לאחר בדיקה נוספת מול מהנדס ראשי של הבניין נמצא שהמפוח בגג הבניין לא עובד ביניקה 24 שעות ביממה אלא מבצע יניקה של פעם בכמה שעות. ולכן העשן של סיגריות פשוט עולה בלמעלה בצנרת. גם כן שהשעות הנ״ל לא מסונכרנות כלל עם הדייר המעשן.

    רציתי לברר האם יש איזשהי דרך להכריע בנושא?
    לאסור על הדייר לעשן בחדר השרותים? לחייב את תאגיד הבריאות להפעיל את המפוח 24 שעות ביממה?
    מרגישה שאיכות חיים שלי ירדה משמעותית בגלל בעיה הזו. בנוסף כל העניין של עישון פסיבי שנגרם לי ולאנשים שבאים להתארח אצלי,
    האם יש משהו שניתן לעשות?
    אודה לתשובה

    • ריח של סיגריות בדירה
      עו"ד גיל קראוס | 05/08/2021 15:24

      שלום רב,

      אכן לא נראה שיש דרך לאסור על הדייר לעשן בתוך הדירה שלו.

      לגבי המפוח, אם יש טענה שהוא לא תקין אז וודאי כי צריכים לסדר אותו. אם הטענה היא שבכוונה לא מפעילים אותו כל העת, זו בהחלט טענה שאפשר לטעון מול הבניין. יכול להיות שתצטרכי חוות דעת של מומחה שמתייחס למפוח, לדרך ההפעלה שלו, לעובדה שאינו פועל באופן קבוע ולכך שאם יופעל באופן רציף הוא ימנע או יקטין את הריחות אצלך בדירה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • אבל הוא מעשן למעשה בדירה של השואלת
        חיים | 06/08/2021 18:03

        השואלת לא חייבת לסבול את העשן שלו.

        הוא רוצה לעשן בדירה שלו, שישאיר גם את העשן בדירה שלו.