תשלום דמי ועד ע"י שוכר

  • סכסוך בין שוכר לאסיפת בעלים
    דרישת תשלום הוצאה לא חוקי | 03/08/2021 16:00

    שלום

    בבניין דירות לפי חוזה שכירות השוכר מחויב לשלם את דרישות התשלום שאסיפת הבעלים החליטה על תמהיל שכל דייר חייב לשלם

    כשנבדק הרכב התשלום נמצא שהתחשיב כולל הרבה סעיפים אשר אסורים להטיל לשוכר לפי סעיף25 לחוק השירות

    השוכר ניסה לדבר עם בעל הדירה והוא ענה שהאחראי לקביעת גובה התשלום הוא אסיפת הבעלים, והנציגות עונה לו שאין לשוכר מעמד לדון בגובה הקביעה

    שאלה, בפני איזו סמכות ניתן להבהיר את הסוגיה כי נראה שלקבל את הכסף לא מלווה בשום אחריות מאף אחד, וגם מה הפתרון

    תודה רבה על האפשרות להעלות את הסוגיה

    מריו

    • תשלום דמי ועד ע"י שוכר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/08/2021 16:11

      שלום רב,

      אסיפת בעלי הדירות מחייבת את בעלי הדירות והם אחראים כלפי הועד לתשלום.

      דמי הועד החלים על השוכר נקבעים בהסכם השכירות וכפופים לחוק השכירות והשאילה לפיו השוכר ישא ב"תשלומים לצורך אחזקה שוטפת המשולמים לנציגות הבית המשותף.." להבדיל,למשל, מתשלומים עבור שיפורים והשבחה של הרכוש המשותף.

      אם בהתאם להסכם השכירות עליך לשאת בדמי הועד אתה זכאי לקבל פירוט של ההוצאות (ישירות מהועד או מהמשכיר) ולשלם רק את ההוצאות החלות עליך, ועל המשכיר לשלם את הסכומים החלים עליו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • סכסוך בין שוכר לאסיפת בעלי הדירות
        מריו | 05/08/2021 09:17

        שלום

        תודה רבה על התשובה

        במקרה השוכר חתום על הסכם השכירות ובו מחויב השוכר לשלם את מסי הוועד לפי דירשת הוועד על פי החלטת אסיפת הבעלים

        השוכר ביקש הרבה פעמים את פרוט הרכבת תמהיל ההוצאות שעליו לשלם וסורב, אך הצליח לקבל את הפרוט, ובו מספר סכעיפים שלפי חוק השכירות לא חייב לשלם

        השוכר פנה לבעל הדירה שענה לו שאינו אחראי לתחשיב ההוצאות שהאסיפה קבעה

        לא נותר לשוכר לבקש סעד משפטי, כאשר המפקח על מקרקעין מסר לו שאינו מטפל בתביעות של השוכרים, ובבית המשפט לתביעות קטנות נמסר לו שבימ"ש לא מטפל בסוגיות של סכסוכים בבניינים משותפים, שעליו לגשת למפקח

        המסקנה שמגיעים היא שלשוכר אין מקום איפה לפנות לדון ולברר את בעייתו

        השאלה לפורום, זו האם זה נכון, ושאין איפה לפנות

        שוב

        תודה רבה

        • לשוכר אין חוב
          ש | 06/08/2021 12:55

          לפי דין

          לשוכר אין חוב לוועד.

          מי שחייב לוועד זה בעל הדירה בלבד.

          השוכר חייב למשכיר (ולא לוועד) את מה שהחוק מחייבו

          • סכסוך בין שוכר לאספת בעלי הדירות
            מריו | 06/08/2021 15:32

            תודה ש'

            לצערי הרב נראה שאתה צודק ולפי מה שמתחיל להבין, כל המדינה מתנהלת תוך כדי עיוות ניהולי ומשפטי מפלצתי

            מנהלת האתר הגיבה בדיוק לבעיה ואני מבין שהיא הסתמכה על חוק השכירות ושאילה, ושם כתוב בבירור מה מותר ומה לא מותר להטיל על השוכר

            וכשיש סכסוך כל מערכות המדינה גוררת רגלים ולא יכולה לפתור בעיה פשוטה ואפילו מובנת מאליה

            איך אפשר ש99% מעו"ד בארץ מנסחים הסכמי שכירות אשר לא נותנים לצד אחד של ההסכם שום תרופה

            מחייבים לקבל כל דרישת גביה מאספת בעלים אפילו אם מחליטים לרכוש פסל של פיקסו ב50 מיליון דולר ללובי ולהשית לשוכרים

            פניתי כאן בהבנה שעו"ד יוכל למצאו תרופה משפטית לחוסר צדק כה גס להבנתי

            בכל מקרה תודה שוב