"אבי ערך צוואה ולפיה הוא מוריש לי את כל רכושו. האם בת זוגו יכולה לדרוש חלק?"

  • ידועים בציבור
    שמעון | 04/08/2021 12:07

    שלום רב,

    אמי נפטרה לפני שנה וחצי. אבי עדין חי וערך צוואה לאחר מותה של אמי. בצוואה הוא מוריש את כל רכושו לי נכנסים וכסף. אני בן יחיד.

    לאחר מותה של אמי אבי הכיר בת זוג חדשה והם כבר ביחד שנה וקצת.

    שאלתי היא:

    האם בעתיד במידה והם יישארו ביחד היא יכולה לדרוש חלק מרכושו למרות הצוואה שהיא אינה רשומה בה? האם הם נקראים ידועים בציבור ?

    חשוב לציין - הם אינם חולקים קורות גג יחד.

    תודה,

    • "אבי ערך צוואה ולפיה הוא מוריש לי את כל רכושו. האם בת זוגו יכולה לדרוש חלק?"
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2021 14:58

      שמעון שלום,

      העובדה שבת הזוג אינה חיה עם אביך תחת קורת גג אחת, מקטינה את הסיכוי שטענה שלה כי היו ידועים בציבור, תתקבל.

      אם מדובר בזוג אנשים בגיל השלישי, אשר כבר אינם עובדים ואינם צוברים רכוש בתקופת הקשר, הסיכוי לקביעה כי יש להם רכוש משותף, מצטמצם עוד יותר.

      עם זאת, בן זוג יכול לטעון לכוונת שיתוף בנכס ספציפי / זכות ספציפית או כוונה כללית, גם אם אין מדובר ברכוש שנצבר בתקופת הקשר.

      במצב בו ייקבע שיש שיתוף ברכוש כלשהו וזה יועבר לשמה, הצוואה שערך לטובתך, תחול על כל יתרת הרכוש שלו, לאחר הפחתה של הרכוש שיועבר אליה.

      כדי למנוע מצב כזה מצד אחד וכדי לאפשר לה ליהנות מזכויות שארים, שיכול זה מביניהם שיילך לעולמו שני, לקבל אם הוא הידוע בציבור של הראשון - מומלץ ביותר הוא שיערכו הסכם ממון ובו יתייחסו הן לשיתוף ברכוש והן לנושא השארים.

      לצורך כך מומלץ לא לעשות אף צעד ללא התייעצות עם עו"ד שעוסק בתחום זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il