מי יקבל את הכספים בבנק

  • חלוקת כספי הבנק של הורי המנוחים
    אורית | 03/08/2021 18:32

    שלום. הורי נפטרו לצערי בהפרש של כמה חודשים. בצוואה נכתב שהבית יתחלק בין 8 אחים מתוך 12 אחים (4 מהם קיבלו לפני שנים חלק מהדירות שלהם ולכן לא קיבלו עם מות ההורים). לא היתה שום התייחסות לחשבון הבנק ששם יש סכום של כסף. מי זכאי לקבל את הכספים שבחשבון? האם כל 12 האחים או רק ה 8 שירשו את הבית בהתאם לצוואה?

    • מי יקבל את הכספים בבנק
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2021 14:20

      אורית שלום,

      ראשית הרשי לי להביע את השתתפותי הכנה בצערכם.

      לשאלתך -

      ראשית תופנה תשומת ליבך לכך שלמעשה יש לבחון  מי מההורים הלך לעולמו ראשון והאם הצוואה היא צוואה של שניהם או רק של אחד מהם ומהן הוראותיה.

      כמו כן, יהא עליכם להוציא צווים נפרדים לכל אחד מההורים, שכן אין אפשרות להוציא "צו משותף" כביכול, לשניהם.

      בעיקרון ובהנחה שהיתה צוואה שקובעת שההורה הראשון מוריש הכל לשני ואח"כ לילדים - הרי שאם הצוואה מתייחסת אך ורק לדירה ולא לשאר העיזבון (ואין בה הוראה "שיורית" שאומרת מה יקרה עם "כל שאר העיזבון" או ניסוח דומה), תצטרכו להוציא צו קיום צוואה לגבי הדירה וצו ירושה לגבי שאר העיזבון.

      במקרה כזה מלבד הדירה, עליה יחול צו קיום הצוואה, יחולק כל שאר העיזבון בחלקים שווים בין כל האחרים, כיורשים על פי דין של ההורה השני.

      כמובן שתשובתי תשתנה, אם העובדות שונות מההנחות אותן הנחתי לעיל ובמקרה כזה את מוזמנת להרחיב את הנתונים בשאלה, כדי שאוכל להתייחס לעובדות הנכונות.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il