תביעה בגלל פציעת ילד במעלית

  • תביעה כנגד חברת מעליות
    יוחאי | 02/08/2021 16:01

    שלום.

    ערב אחד. במוצ"ש חזרנו עם כל המשפחה. הבייתה. בעודנו במעלית לפני שהדלת נפתחה בקומה שלנו. איכשהו האצבעות של בנינו בן ה2 נתפסו בדלת של המעלית בזמן הפתיחה. כלומר בין הדלת לקיר שאליו נכנס הדלת של המעלית בזמן שהיא נפתחת. ובמקום שהדלת תרגיש שמשהו נתקע ותסגר ע"מ לשחחרר את היד. הדלת רק נפתחה יותר אל תוך הקיר. וככה היד של הילד נשאבה עם הדלת לתוך הקיר. וכיון שמדובר בילד קטן כל הזרוע שלו נתקעה בדלת עד כמעט הכתף.

    בעודנו נבוכים מה לעשות ושאולי היד שם נדחקת קשה מאד. משכינו את ידו כמה פעמים עד שלבסוף הצלחינו להוציאה. אך אז התברר שהוא נחתך קשות באזור המרפק. והיינו צריכים הזמין אמבולנס. מה שבסוף התברר כחתך באורך 15 ס"מ ועמוק והייו צרכים במיון לעשות לו כ 15 תפרים.

    ברצונינו לברר דרכם:

    האם יש מה לתבוע את חברת המעלויות כיון שזה לא תקין כלל שאצבעות של ילדים יתקעו בדלת של המעלית. הרי הילדים כל הזמן אמורים להיות במעלית כמובן בליוי מבוגר. אך ההורה לא יכול לקשור לילדים שלא את הידים בזמן השהות במעלית..

    נ.ב. כייון שהיינו במיון כל הלילה . כמובן שהפסדנו יום עבודה.

    • תביעה בגלל פציעת ילד במעלית
      עו"ד גיל קראוס | 02/08/2021 20:17

      ערב טוב,

      מדובר במקרה מורכב שכן תביעה יכולה להיות מוגשת רק אם משהו לא היה תקין במעלית ועל מנת להוכיח זאת בדרך כלל לא מספיק רק לטעון את העובדות אלא גם צריך לצרף חוות דעת מומחה מעליות שמציין שבדק את המעלית ומהות הפגם שגילה (למשל עינית לא תקינה או לא במקום וכו').

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

    • לפי דעתי אפשר לתבוע
      מ.ג | 29/02/2024 09:51

      ככל הנראה שאי אפשר לתבוע את חברת המעליות

      אבל אפשר לתבוע את הביטוח שעושים לתלמידים בבית הספר הביטוח הזה לא מוגבל לשעות בית הספר הוא 24/7 בנוסף לכך אפשר לתבוע את הבניין אם יש ביטוח וגם אפשר לתבוע אזרחי פיצויים מדיירי הבניין ( מה שאנשים בדרך כלל מרגישים לא נעים לעשות) דיירי הבניין הם הבעלים של הבניין כמו שאדם יפול באוטובוס אין נפקא מינה לאם היה שם תקלה או לא

      אני לא עורכת דין אבל פשוט נתקלתי במקרה דומה

      אגב מאמינה שגם אחרי מספר שנים זה עדין רלוונטי

      בהצלחה