הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

דחיית שירות צבאי לתושב חוץ

  • הסדרת מעמד למתגייס לצה"ל המתגורר בחו"ל
    רובין | 02/08/2021 13:11

    אנו גרים מזה כשלוש שנים בחו"ל

    בני בן ה 16.5 קיבל זימון לצו ראשון

    בשיחה עם הצבא ביקשו מאיתנו לגשת לשגרירות ו"להסדיר מעמד" כדי לדחות (או לקבל פטור) מהשירות הצבאי

    מה הכוונה ? האם הכוונה לכולנו או רק לבני שמתגייס ?

    מה ההשלכות של זה לגבי העתיד ? אנחנו לא עשינו ניתוק תושבות ואני מקבלת משכורת גם בישראל.

    לתשובתך אודה

    • דחיית שירות צבאי לתושב חוץ
      עו"ד גיא דוד | 09/08/2021 10:46

      שלום ותודה על פנייתכם,

      על ההורים לגשת ביחד עם הקטין.

      אתם מחויבים לעשות זאת, אחרת זו עבירה פלילית, והוא ייחשב כמשתמט.

      לצורך העניין, הוא לא יוכל למשל להיכנס לישראל לביקור אם לא תעשו זאת (אם ייכנס - ייעצר).

      הוא אכן יוכל לדחות את השירות הצבאי, וזאת במידה והוא יוכר כבן מהגרים, במקרה כזה הוא יהא זכאי לדחייה עד לגיל 23, ולאחר מיכן לפטור.

      בהצלחה!

      בברכה,

      גיא דוד, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד
      יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

      טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com

      • תודה רבה
        רובין | 18/08/2021 16:45

        תודה רבה,

        ניגשנו ללישכה ואכן הוכר כבן מהגרים וקיבל דחיית שירות