האם מותר לי לצאת מהארץ בדרכון זר בלבד?

  • האם זו עבירה פלילית לצאת מהארץ בדרכון זר
    לאה | 02/08/2021 08:46

    אזרח ישראלי המחזיק דרכון זר, מותר לו לצאת מהארץ בדרכון הזה בלי לדווח למשטרת הגבולות?, כלומר שלא יהיה רישום על כניסות ויציאות. האם זו עבירה פלילית

    • האם מותר לי לצאת מהארץ בדרכון זר בלבד?
      עו"ד אמיר מורשתי | 03/08/2021 16:02

      לאה יקרה, בהתאם לסעיף 2א לחוק הדרכונים : "2א. אזרח ישראלי יציג, בעת כניסתו לישראל ובעת יציאתו ממנה, לפני קצין ביקורת הגבולות, דרכון ישראלי או תעודת מעבר ישראלית; השר רשאי, בנסיבות מיוחדות, לאשר כניסה ויציאה של אזרח ישראלי על סמך הצגת דרכון או תעודת מעבר אחרים."- אמנם חוק הדרכונים לא קובע הוראה עונשית בהקשר לאי מילוי הוראות הסעיף - אך בהתאם להוראות סעיף  7 לחוק הכניסה לישראל הקובע:"   לא ייכנס אדם לישראל ולא ייצא ממנה, בין שהוא אזרח ישראלי ובין שאיננו אזרח ישראלי, אלא באחת מתחנות הגבול שקבע שר הפנים בצו שפורסם ברשומות, ולאחר שהתייצב שם לפני קצין בקורת הגבולות או בקר גבולות והציג לפניו דרכון, תעודת מעבר או תעודה אחרת שהוציא למטרה זו שר הפנים, בני-תוקף; שר הפנים רשאי לפטור אדם מהוראות סעיף זה, אם יש נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת לדעתו." ביחד עם הוראות סעיף 12(4) עולה כי העונש בגין יציאה מהארץ שלא בדרכון ישראלי הוא עד שנת מאסר.  מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי