גזבר עירייה שהורשע בעבירה פלילית

  • קלון
    יפרח | 01/08/2021 12:56

    גזבר עיריה הורשעה בהפרת אימונים ללא רכיב המרמה ונגזר עליו מאסר בפועל

    לא רשום אם יש קלון או לא. אם לא רשום המסקנה שאין קלון או - כלומר אם צריך התיחסות לרכיב הקלון בהכרעה?

    איך ניתן לדעת אם לאחר ריצוי עונשו מותר לו לחזור לעבודתו הקודמת כגזבר העיריה?

    מהו החוק הרלבנטי?

    • גזבר עירייה שהורשע בעבירה פלילית
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2021 08:38

      פונה יקר, על עובדיט הרשות המקומית חלים מספר חוקים ותקנות : חוק שירות המדינה ( משמעת ), חוק הרשויות המקומיות (משמעת), תקנות הרשויות המקומיות ( משמעת) (התאמת הוראות ), פסיקת בית המשפט העליון שלפיה הוראות המינהליות שנקבעו לעובדי שירות המדינה הן מקור נורמטיבי המשקף את הדין הראוי לכלל השירות הציבורי ועוד.  ככל ובית המשפט שהרשיע את גזבר העיריה לא התייחס לסוגיית הקלון, עדיין יכול בית הדין המשמעתי של עובדי הרשויות המקומיות לקבוע אם יש בעבירה בה הורשע הגזבר משום קלון וכן יש גם סמכויות לראש העיר להשעות את הגזבר. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה ו
        תודה ו | 04/08/2021 20:56

        תודה רבה לך ו
        העיריה שתקה. מכוח מה האזרח יכול להגיש תלונה משמעתית נגדו?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 19/08/2021 17:10

          פונה יקר, כאזרח ובטח אם אתה גר בעירייה הרלוונטית ( אך לא הדבר לא מחויב ) זכותך להביא את המידע אודות המקרה לגורמים הרלוונטים בדיוק כפי שאתה זכאי במקרים אחרים להגיש תלונה במשטרה בגין עבירה שנודע לך עליה, למרות שאתה לא נפגע העבירה.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי