רשלנות רפואית: האם כדאי לתבוע רופא שלא אבחן דלקת בתוספתן?

  • רשלנות של רופאת משפחה
    עירית | 01/08/2021 11:18

    שלום רב,

    הלכתי לרופאת המשפחה שלי כבר מספר פעמים עם תלונות על כאבים באזור הבטן (צד ימין). הרופא אמרה שהכל בסדר ושזה יחלוף עם הזמן.

    הכאבים הלכו והחריפו ועדיין הרופא אמרה שזה יחלוף מעצמו.

    בסוף התייאשתי והלכתי לרופא אחר - מסתבר שעליי לעבור ניתוח להוצאת התוספתן.

    האם ניתן לתבוע את הרופא ברשלנות?

    • רשלנות רפואית: האם כדאי לתבוע רופא שלא אבחן דלקת בתוספתן?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 04/08/2021 21:17

      עירית שלום,

      על מנת שניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית, יש להוכיח כי הרופא התרשל ובמקרה שלך, ביצע אבחנה לקויה ובעקבות התרשלותו נגרם לך נזק בלתי הפיך.

      ייתכן ורופאת המשפחה לא אבחנה דלקת תוספתן שהייתה קיימת והשאלה היא, מהו הנזק שנגרם לך בעקבות רשלנותה? האם עלייך לבצע ניתוח מיותר או שייתכן והיה צריך לבצע ניתוח להוצאת התוספתן בכל מקרה. במקרה כזה נגרם לך סבל של מספר ימים בודדים.

      במידה והנזק מסתכם בכך ולא נגרם לך נזק בלתי הפיך, ייתכן ולא כדאי יהיה להגיש תביעה אשר עלות ניהולה תהיה גבוהה מול הפיצוי הצפוי, שאם יהיה, יהיה נמוך.

      את יכולה לפנות לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית ולהתייעץ באשר לכדאיות הגשת התביעה במקרה שלך.

      איחולי בריאות.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com