טעות מטעם המעסיק

  • האם מעסיק יכול לתבוע
    יעל | 01/08/2021 02:14

    המעסיק שלי לשעבר מאיים עלי שהוא יתבע אותי, מכיוון שהוא לא ניכה לי תגמולי עובד מהתלוש שכר.
    הוא יכול לתבוע אותי בגלל הטעות שלו?

    • טעות מטעם המעסיק
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 02/08/2021 11:20

      כלל, המעסיק יכול לתבוע. האם יש סיכויים בתביעתו? זאת יש לבחון.

      יש לבדוק כמה זמן נמשכה הטעות? מה הסכם העבודה קובע ? האם אתה מקבל שכר ברוטו או נטו? כל זאת יכול להשפיע על החלטת ביה"ד במקרה דנן.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • מעסיק מאיים בתביעה
        יעל | 02/08/2021 19:00

        תודה על התשובה.

        עבדתי אצלו שישה חודשים

        השכר היה ברוטו

        בהסכם עבודה היה רשום שהניכויים יעשו כחוק (הוא ניכה לי מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו')

        למה אני צריכה לשלם על טעות של המעסיק? לא היה לי שום קשר להכנת תלוש השכר.

        בנוסף, הוא ניכה לי באופן חד צששי 15% מהשכר במשך חודשיים בעקבות הקורנה ( לא הוציא הסכם כתוב חדש, פשוט קרא לשאר העובדים במשרד). הוא גם פיטר אותי באופן חד דדי. ב-25/06/20 באתי אליו נסערת ואמרתי לו שאני רוצה שיפטר אותי, לא נקבע מועד סיום העסקה ולא נקבע כלום. ב-01/07/20 הוא קורא לי למשרד בשעה שלוש ואומר לי להחזיר את כרטיס העובד ולא להגיע עוד לעבודה, לי לא היה מושג שה-01/07/20 יהיה המועד האחרון לעבודה שלי. זה חוקי מה שהוא עשה?