שאלה בנוגע להחזקת קוקאין

  • עבירת ההחזקה
    מה נכלל בתוך סעיף החזקה? | 31/07/2021 05:14

    שלום,

    היום עשו לי חקירה בשטח על שקית החשודה בתור סם מסוג קוקאין ולאחר מכן שוחררתי.

    על השקית היה רשום חצי-גבוה וכששאלו אותי מה יש בשקית עניתי שהבאתי אותה דרך בחור מקבוצת ווטסאפ שרשם שהוא מוכר אבקת תירס וזה נותן ראש טוב.

    בנוסף לכך אמרתי להם שהשקית הזו עלתה לי 50 ש"ח.

    השאלה היא אם וקרה מקרה ויש בשקית באמת קוקאין, יוכלו להתחיל נגדי הליכים?

    מדובר ב0.5 גרם.

    תודה.

    • שאלה בנוגע להחזקת קוקאין
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/08/2021 15:27

      פונה יקר, קוקאין הוא סם יקר ובוודאי שלא ניתן לקנות קוקאין ב 50 שקלים וככל ויתברר שבשקית שנתפסה עמך היה 0.5 גרם קוקאין יכולים בהחלט להגיש כנגדך כתב אישום בנושא ואף לטעון שהחזקת שלא לצריכה עצמית הסם ( שכן החזקה בחוק שהמחזיק בסם מסוג קוקאין בכמות העולה על 0.3 גרם מחזיק הסם שלא לצריכה עצמית והנטל עובר עליך להוכיח כי הסם הוחזק לצריכתך העצמית). מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • השלכות
        מידת ההשלכות | 01/08/2021 22:53

        אני אמרתי שהמוכר אמר לי שזה קמח תירס בכלל. לא הוזכרה בכלל המילה קוקאין.

        החקירה נעשתה בשטח כי השוטרים הקלו עמי, אין לי עבר פלילי כלל ואני גם סטודנט למשפטים שנה ראשונה.

        אני קצת חושש שלא יהיה לי כתם וילבישו עליי איזה תיק.

        דיברתי כבר עם עורכי דין. אחד אמר "השעון שלך מתקתק, שלם לי 6,000 ש"ח ואני דואג להעביר את הפרטים שלך למשטרה [שהייתי בקבע בצבא, אין לי עבר פלילי, סטודנט למשפטים] עוד לפני שהם מגישים נגדך כתב אישום. סיכוי של 70% ואתה יוצא מזה בלי בעיות".

        השני אמר שהוא ניסה לעבוד עליי ולהתחיל לרוץ מבלי כתב אישום זה רק יעשה את העניין יותר גרוע ועדיף פשוט לחכות לכתב אישום שיש סיכוי שגם בכלל לא יגיע מחוסר ראיות או משהו כזה.

        אני מתלבט.. לפעול או לחכות?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 03/08/2021 15:20

          פונה יקר, השאלה שלך מצריכה פגישה מסודרת בכדי לברר הפרטים המלאים של המקרה תחת חיסיון עו"ד לקוח- בכל מקרה הסיפור שלך הוא קצת משונה וצריך להיכנס לעומקם של הדברים, שכן מצד אחד מוזרה הטענה שלך לפיה התכוונת לקנות קמח תירס בכמות מזערית של 0.5 גרם ב 50 שקלים כאשר שקית שלמה של קמח תירס במשקל חצי קילו עולה סביב ה 8 שקלים- מצד שני, אם אכן נתפס קוקאין בכמות העוברת את הכמות החזקה בפקודת הסמים המסוכנים, מוזר לי שהם תשאלו אותך בשטח, בלי להזמין אותך לחקירה מסודרת תחת אזהרה ( לקיחת טביעות אצבע וכו' )- ייתכן מאוד שעוד תוזמן לחקירה מסודרת ונראה לי שכדאי לך מאוד לפחות לקבוע פגישת ייעוץ בתשלום עם עו"ד בכדי לשמוע על כל האפשרויות העומדות לרשותך ולקבל גם הכנה לחקירה, ככל ותוזמן אליה. אשמח לסייע לך

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי