אובדן ימי עבודה במסגרת פוליסת תאונות אישיות

  • ביטוח תאונות אישיות
    נ | 30/07/2021 15:36

    שלום,
    הבן שלי עובד כאע"צ, ויש לו את כל הביטוחים האפשריים דרך מקום העבודה. אחד הביטוחים הוא, ביטוח תאונות אישיות. לפני כשנה בתאריך 7.6.20 הוא עבר תאונת עבודה, ופתח את קידמת הראש. הוא עבר הדבקה בבית החולים, והיה בבית התאונת עבודה. אחרי כשבועיים בתאריך 26.6.20 כשהוא עוד היה בתאונת עבודה, הוא ובעלי עברו תקיפה, תקפו אותם עם אלות ופתחו לבן שלי את הראש, הוא הגיע למיון וסגרו לו את הפתח עם סיכות. הוא המשיך את השהייה שלו בבית למשך עוד כחודש על חשבון ימי מחלה. מכוון שלא היו לו מספיק ימים, הורידו לו מהשכר. לאחר שחזר לעבודה(אחרי חודש וחצי בבך העל, באופן רצוף) שוחחתי עם נציגה מביטוח אישיות בה הוא מבוטח, ונאמר לי שלפי פוליסת הביטוח שלו, הוא זכאי לפיצויים של 1000₪ על כל שבוע שהיה בבית, לאחר 21 ימי צינון. שלחתי את הטפסים של שתי התאונות לביטוח, אך הם טוענים שמכוון שמדובר בשתי תאונות שונות, הוא לא זכאי לפיצויים, למרות שהן היו רצופות, כך שהוא לא עבד יוצר מ21 ימים(ימי הצינון). האם הביטוח לא אמור לשלם פיצויים לפי הימים בהם לא יכל להשתכר, עקב התאונות או התשלום הוא לפי כל תאונה? הוא הגיש ערעור על ההחלטה, אך הם מתעקשים שזה לפי פייר תאונה ולא לפי תוקפת חוסר השתכרות.

    • אובדן ימי עבודה במסגרת פוליסת תאונות אישיות
      עו"ד גיל קראוס | 02/08/2021 20:19

      ערב טוב,

      צריך לעיין בהוראות הספציפיות של הפוליסה, אם כי אציין שעל פניו יש צדק בטענת חברת הביטוח שכן ההסתכלות היא על כל אירוע תאונתי בנפרד.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il