"הכלב של השכנים לא מפסיק לנבוח, המשטרה לא ממש מתערבת"

  • רעש בילתי פוסק גם בשעות הלילה מכלבי שכנים.
    הרצל | 30/07/2021 10:44

    פניה לבעלי הכלב, לא נפתרה הבעיה. פנייה למשטרה לפי חוק הרעש, הטיפול ממש מדשדש בטענה שצריך למדוד DB ועוד כאלה.

    בשאלתי האם נמדד רעש של מסיבה בחצר בשעת לילה מאוחרת, השוטרים מגיעים וסוגרים ללא כל השוואה ובדיקה, "הרעש מפריע לשכנים בזה נגמר.

    בסעיף 13 לחוק לא רשום שיש צורך לבדוק. אלא רעש המפריע לשכנים (במקרה יש לי מד DB ומדדתי) כ 95 DB רעש הנביחות - להשוואה רעש הזעקה המוגדר עד מקסימום 87 DB .

    מה אני יכול לעשות ע"מ לאלץ את המשטרה לפעול? לחילופין במישור האזרחי?

    תודה.

    • "הכלב של השכנים לא מפסיק לנבוח, המשטרה לא ממש מתערבת"
      עו"ד גיל קראוס | 02/08/2021 20:07

      ערב טוב,

      לאלץ את המשטרה להתערב נראה בעייתי.

      מבחינה אזרחית, יכול להיות שתוכל להגיש תביעה לצו מניעה עקב מטרד ובו תבקש שבית המשפט יורה על הוצאת צו מתאים לאור הפגיעה הקשה באיכות החיים ומטרדי הרעש שאתה חווה.

      כדאי יהיה לצרף ראיות בעניין לבית המשפט, אם לא חוות דעת מומחה אז לכל הפחות הקלטות / סרטונים של המצב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il