המעסיק לא מעביר כספים לקרן הפנסיה

  • האם חברת הביטוח אמורה לתבוע את הכסף של קרן הפנסיה
    דוד | 27/07/2021 15:29

    האם חברת הביטוח אמורה לתבוע את הכסף של קרן הפנסיה מביטוח לאומי  .
    עבדתי 2017 אצל מעסיק אשר לא הפקיד את הכסף לקופת הפנסיה .
    המעסיק פשט את הרגל ופניתי לחברת הביטוח  הפניקס שתתבע את הכסף מביטוח לאומי .
     הפניקס אמרו לי שלמרות שההיתי מבוטח אצלם בקרן הפנסיה  הם לא יכולים לדרוש את הכסף כי המעסיק לא היה רשום אצלם ולא נפתי תיק עבורו למרות שפנינו אליו לעשות כך
    ( הכסף ירד בתלוש תחת סעיף פנסיה הפניקס אך לא הועברו בפועל ).
    האם הם צודקים או הם חייבים לתבוע את הכסף ?
    בנתיים הקופה פנסיה עברה לאיילון ב2018 .
    באיילון אמרו לי לפנות לפניקס כי ב2017 ההיתי  מבוטח בפניקס .

    ב. פניתי בעצמי לביטוח לאומי ושם נאמר לי שהם צריכים תביעה מחברת הביטוח .

    מה עלי לעשות , הפניקס לא תובעים את הכסף  האם הם חייבים לעשות כך
     אשמח להכוונה

    • המעסיק לא מעביר כספים לקרן הפנסיה
      עו"ד מיטל ירון | 28/07/2021 18:54

      דוד שלום,

      לצערי, לא מוכר לי הליך שקרן הפנסיה פונה בתביעה למוסד לביטוח לאומי.

      האפשרויות העומדות בפניך הן לתבוע את המעסיק באופן אישי (אם מדובר בחברה בע"מ אז את הבעלים של החברה).

      אפשרות נוספת היא להגיש תביעת חוב למוסד לביטוח לאומי, אשר מכסה חוב פנסיה עד לסכום מסויים.

      יש לבדוק האם אכן פרטי המעביד לא עודכנו בקרן הפנסיה. ככל שהטענה לא נכונה ייתכן שיש עילת תביעה נגד קרן הפנסיה אם היא לא שלחה מכתבי התראה על החוב לך ולמעסיק.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law