ויתור על פנסיית שארים

  • שאלתי הקודמת לא הובנה
    רוני | 27/07/2021 21:10

    אני נכה שמקבלת קצבת נכות מהקרן ושואלת האם עצם בקשה שלי במייל מהקרן (כמה שורות שכתבתי לקרן) לגבי כך שאני מותרת על ביטוח שארים, מהווה ויתור מצידי על ביטוח שארים בנסיבות כדלקמן:

    מציינת שבקשתי מהמייל לא התממשה (אחרי שבקשתי במייל לותר הקרן שלחה לי בתגובה במייל טופס בקשה לגבי ויתור זה למילוי שכלל בין היתר מידע לגבי תקופת אכשרה (מידע שאותו לא ידעתי קודם) וכולי, אחרי שראיתי בטופס שהקרן שלחה מידע עליו לא ידעתי, החלטתי שאני לא מעוניינת לותר על ביטוח שארים, ולא מלאתי את הטופס, ואני שואלת האם בנסיבות אלה בהם בשורה התחתונה לא מלאתי את טופס הבקשה, יש משמעות לכמה השורות שהעברתי במייל לקרן בהם אמרתי שאני מבקשת לותר על ביטוח שארים....ושואלת האם כמה השורות שהעברתי במייל יכולים לפגוע או לשנות זכות כלשהי שלי בקרן?
    או שאין לכך משמעות מאחר שלא מלאתי את טופס הברשה שהקרן שלחה אליי בתגובה.

    תודה רבה

    • ויתור על פנסיית שארים
      עו"ד מיטל ירון | 28/07/2021 15:40

      רוני שלום

      אכן שאלתך לא הובנה.

      סביר להניח שבקשתך לויתור על הכיסוי לא תבוצע ללא חתימה על הטופס שנשלח אליך. הסיבה שקרן הפנסיה עומדת על חתימה על טופס פורמלי היא בדיוק על מנת להביא מידע לגבי השלכות הויתור מבוטח.

      יחד עם זאת, כמובן שאין וודאות.

      למען הזהירות התקשרי לקרן הפנסיה וודאי שהכיסוי עדיין תקף. ככל שהוא תקף, שלחי מכתב במסגרתו תבקשי שיתעלמו מבקשתך והבהירי שאינך מעוניינת בויתור על הכיסוי.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law