הגנה עצמית

  • החזקת אקדח
    אורן | 27/07/2021 16:16

    שלום שמי אורי אני רוצה לדעת עם להחזיק בבית אקדח אוויר ללא רישיון לא על גז שיורה כדוריי פלסטיק 6 מילימטר מהסוגים s2

    או נשר המידבר שבקושי יכולים להזיק לצרכיי הגנה עצמית מפניי פורצים זה חוקי?

    • הגנה עצמית
      צבי שמיר, עו"ד | 29/07/2021 11:15

      עליך לבדוק האם מדובר בנשק החייב ברישוי.
      גם אם אתה נושא נשק כדין - הגנה עצמית אינה מילת קסם שתציל אותך אם תשתמש בו.
      נקבעו בפסיקה 6 מבחנים מצטברים
      1.  קיומה של תקיפה שלא כדין.
      2. קיומה של סכנה מוחשית לפגיעה בחייו, בחירותו בגופו או ברכושו, של האדם המתגונן או של זולתו.
      3. מיידיות - קיים צורך מיידי להדוף את התקיפה, ועליך להפסק להתגונן מרגע שלא נדרשת הגנה  אם תקפו אותך אבל עכשיו התוקף שוכב על הרצפה מנוטרל - אתה לא יכול להמדיך "להתגונן".
      4. לא הבאת על עצמך את התקיפה.
      5. פרופורציה בין הנזק הצפוי מפעולת המגן לנזק הצפוי מן התקיפה
      6 נחיצות - לא היתה אפשרות להדוף את התקיפה בדרך אחרת, פחות פוגענית.

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com