גיליתי סעיף לא חוקי בצוואה. מה לעשות?

  • סעיף לא חוקי בצוואה חלוטה.
    מלאכי | 27/07/2021 02:33

    כמה שנים אחרי שבית הדין לעניני משפחה אישר צוואה של אבי לטובתי, גיליתי בעקבות  "שיחת מסדרון"  בכנס, שסעיף מסויים בה אינו חוקי. האם יש אפשרות להכריז עליו רשמית כבלתי חוקי ולבטלו ?

    • גיליתי סעיף לא חוקי בצוואה. מה לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 01/08/2021 14:48

      מלאכי, שלום,

      כדי לקבל ייעוץ מושכל כדאי שתגיע עם הצוואה לפגישת ייעוץ פרטנית אצל עורך דין אמין, מנוסה ומקצועי.

      אומר באופן כללי שקיימת אופציה להגיש לבית המשפט לענייני משפחה תביעה לביטול צו קיום הצוואה שניתן. זה רלוונטי רק אם הסעיף שבעיניך לא חוקי הוא סעיף מרכזי ויסודי. בדרך כלל ההמלצה תהיה לא לבקש לבטל את צו קיום הצוואה, אלא להגיש תביעה לפרשנות צוואה, שמתייחסת לסעיף הבעייתי.

      לא הייתי נוקטת בפעולה כלשהי על בסיס שיחת מסדרון, מפני שהעלויות וההשלכות כבדות. פנה לייעוץ - אולי הסעיף אינו בלתי חוקי. אם היה בלתי חוקי, סיכוי טוב שבית המשפט היה מבחין בכך, לפני שאישר את הצוואה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il