חישוב דמי לידה

  • חישוב דמי לידה
    מור | 26/07/2021 09:29

    שלום,

    ילדתי לפני שנה ב20.7.20 מאז הייתי בחלת שאחרי לידה, החלת הסתיים בחודש יוני. אני בהירון שני וצריכה ללדת בחודש אוקטובר. כעת חוזרת לעבודה ויהיו לי חודשיים וחצי עבודה עד ללידה. כיצד יחושבו דמי הלידה? האם על בסיס ההכנסה שקיבלתי באבטלה? על בסיס המשכורת שלפני הלידה הקודמת?

    • חישוב דמי לידה
      אורנה | 27/07/2021 09:01

      שלום לך,

      "הביטוח הלאומי דואג לנשים בהיריון וישלם דמי לידה לנשים מובטלות שטרם חזרו לעבודה, ואמורות ללדת במהלך שנת 2021.

      לחצי לפרטים נוספים?

      תשלום דמי לידה לנשים שילדו מ-1.7.21 ועד 31.12.21

      הביטוח הלאומי ישלם דמי לידה לנשים מובטלות שטרם חזרו לעבודה, ואמורות ללדת במהלך שנת 2021.

      תנאי הזכאות

      לקבלת דמי הלידה עלייך לענות על 2 התנאים האלה:

      תאריך הלידה - ילדת בין ה-1.7.21 ועד 31.12.21

      קיבלת דמי אבטלה לפני ה-30.6.21 בזמן שהיית בהיריון

      כמה זמן אפשר לקבל דמי לידה?

      תקופת הזכאות שלך לדמי לידה נקבעת בהתאם לתקופת האכשרה שצברת לפני יום הפסקת קבלת דמי אבטלה (במקום לפני יום הפסקת העבודה).

      שימי לב, חודשים שבהם קיבלת דמי אבטלה נכללים בתקופת האכשרה.

      מספר ימי הזכאות לדמי לידה נקבעים כך:

      לדמי לידה מרביים עבור 15 שבועות (105 ימי זכאות) – תהיי זכאית  אם צברת 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת קבלת דמי האבטלה, או עבור 15 חודשים מתוך 22 החודשים.

      לדמי לידה חלקיים עבור 8 שבועות (56 ימי זכאות) – תהיי זכאית אם צברת 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת קבלת דמי האבטלה.

      סכום דמי הלידה

      סכום דמי הלידה יחושב בהתאם לשכר שלך בחודשי העבודה שקדמו למועד הפסקת העבודה. למידע נוסף על חישוב סכום דמי הלידה לחצי כאן

      תשלום דמי לידה לנשים שילדו עד 30.6.21

      אישה שהפסיקה לעבוד לפני שנכנסה להיריון תקבל דמי לידה

      אישה שילדה במהלך התקופה מ- 1.8.20 עד 30.6.21, והיתה זכאית לדמי אבטלה עד יום הלידה - תהיה זכאית לדמי לידה.

      תשלום מיוחד ליולדת בתקופת אבטלה שאינה זכאית לדמי לידה

      אישה שילדה במהלך התקופה מ- 1.3.20 עד 30.6.21, וקיבלה דמי אבטלה לפני הלידה, ואינה זכאית לדמי לידה מלאים כיוון שלא צברה תקופת אכשרה או שצברה תקופת אכשרה חלקית, תקבל תשלום באופן הבא:

      מי שלא צברה תקופת אכשרה - תקבל תשלום מיוחד עבור 15 השבועות לאחר הלידה.

      מי שצברה תקופת אכשרה חלקית - תקבל דמי לידה עבור 8 שבועות ותשלום מיוחד עבור 7 שבועות לאחר הלידה.

      סכום התשלום המיוחד יהיה בגובה דמי האבטלה שהיו מגיעים לה אם לא היתה יולדת.

      שינוי חישוב דמי לידה לעובדת עצמאית

      עובדת עצמאית שילדה במהלך התקופה מ- 1.1.21 עד 31.12.21 - נחשב לה את דמי הלידה, בהתבסס על שכרה לפי השומה של שנת 2019, או השומה של שנת 2020 או המקדמות של שנת 2021 - הגבוה מביניהם.

      אנו מאחלים לכל היולדות חופשת הורות ולידה מוצלחת וחזרה מהירה לשגרה. "

      https://www.btl.gov.il/Corona/Pages/hatvot-nasim-yoldot.aspx

       מחדדת, גם אשה בהריון שקבלה דמי אבטלה עד 30.6.2021 תקבל דמי לידה.

      בברכה.

      • דמי לידה המשך
        רננה | 27/07/2021 09:26

        היי אורנה
        תודה על תשובתך
        עדיין לא ברור לי הסוגיה במצבי..
        חזרה כעת לעבודה לחלק מחודש יולי, עבודה בחלק מיולי אוגוסט וספטמבר.
        לידה באוקטובור בעזרת ה
        כיצד יחשבו דמי הלידה?
        הבנתי שהולכים 3 או 6 אחורה
        אז אם הולכים 3 אחורה נתקלים ב2 וחצי חודשי עבודה
        ואם ממשיכים עוד אחורה לפני כן קיבלתי אבטלה. ממשיכים ללכת אחורה לתלושי שכר קודמים? (על אף שמדובר בתלושים לפני לידת בתי הבכורה)
        מצרפים את גובה דמי האבטלה שקיבלתי?
        מצרפים לפי התלושים שלפיהם חושבו דמי האבטלה
        או שמא עושים חישוס רק לפי 2 וחצי חודשי עבודה לפני הלידה?
        תודה על תשובתך

        • פניה ישירה לסניף שלך
          אורנה | 30/07/2021 08:38

          שוב שלום לך,

          ממליצה על פניה ישירה לסניף שלך לקבלת מענה אישי ספציפי במקרה זה:

          https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx

          בברכה ובהצלחה!

      • גם אני לא הבנתי
        נטע | 28/07/2021 19:22

        שלום ותודה מראש על המענה,
        ילדתי במאי 20
        מינואר 20 ועד מאי 20 הייתי בשמירת הריון
        לפני ינואר 20 עבדתי משרה מלאה, קבועה ורציפה במשך 4 שנים.

        האם אני זכאית למשהו?
        תודה
        נטע