גביית שכ"ט

  • מחלוקת עם עורכת דין בעניין שכט שהיא דורשת בדיעבד
    נטע | 25/07/2021 09:38

    שלום רב!

     אני לקוחה שנעזרה בשירותיה (הטובים עד כה יש לציין) של עורכת דין בעניין מיצוי זכויותי בביטוח לאומי

     שילמתי את מה שדרשה כולל פתיחת תיק והסכמתי לתנאים  עליהם חתמתי והוסברו לי (עשרים אחוז מהתקבולים אם יהיו)

    המחלוקת היא סביב שני נושאים. שניהם בענייני שכט שהיא מסיבותיה כורכת ביחד: עבור נכות והזכויות הנגזרות ממנה. האחד הוא איום של עורכת הדין שאם לא אגיע לועדת ערר (כי נמאס לי, כי אני לא רואה אופק) היא "תעשה תחשיב" בדיעבד, באופן חד צדדי, בלי שזה הובהר לי מראש, ו"תחייב" אותי על כל הועדות. כאמור- בדיעבד, חד צדדית בלי שזה סוכם והובהר לי מראש. זה כמובן כופה עלי להגיע לועדה על מנת לנסות למזער נזקים כי לדבריה אם אגיע לועדה ונפסיד לא תהיינה לה דרישות כספיות. את זה היא אמרה בעל פה ואין לי שום ביטחון שזה מה שיקרה בפועל במקרה של דחיית הערר.

    הנושא השני כרוך בזה אבל נפרד ובמובהק על פניו דרישתה לקבלת שכט עומדת בסתירה לתקנות האתיקה (לכאורה)

    זו הנקודה אותה אבקש לברר בועדת האתיקה בענייני שכט

    מדובר בשכט שעורכת הדין סבורה שמגיע לה על טיפול בפטור ממס הכנסה. פטור ממס הכנסה הינו זכות שמקבלים נכים מעל 90 אחוז נכות רפואית בחישוב מיוחד ממס הכנסה. קבלת הפטור מחייבת הליך של פניה מחוץ לביטוח לאומי למס הכנסה והתדיינות מולו, שירות שהיא מעולם לא ביצעה מאחר שדרשה שכר טרחה חסר גבולות ומופרך.

    הנושא של שכט עבור טיפול מול מס הכנסה  מעולם לא סוכם  איתה לא בכתב ולא בעל פה!! הדרישה הכספית שלה לקבלת שכט על פטור ממס הכנסה הועלתה ביוזמתה לאחר ועדה בביטוח לאומי בה הבינה שכלל ליקויי מאפשרים בקשה של פטור ממס הכנסה. קיימת תכתובת מצולמת של נסיונותי להבין את גבולות הגזרה ומעולם לא נחתם חוזה בעניין. יש לציין כי ההתנהלות מולה תמיד נחתמה חוזית.

    יודגש שוב כי והיא יצגה אותי רק במיצוי זכויותי בביטוח לאומי. את טיפול בקבלת הפטור מול מס הכנסה ביצע עורך דין אחר, שדרש וקיבל שכר טרחה שהוגדר והוסכם מראש בצורה מסודרת, לפני ההליך אותו ביצע לשביעות רצוני.

    נראה לי שיש פה בעיה אתית בהתנהלות שלה.

    דפוס הפעולה שלה של הדרישות הכספיות שלא הובהרו ולא סוכמו עמי בדיעבד מדאיג ומקומם ולדעתי כאמור יש פה בעיה אתית בהתנהלותה. היא דורשת שכר טרחה מופקע בגין שירות שלא היא ביצעה עבורי בעניין הסדרת הפטור מול מס הכנסה. כן .  שקלתי לשכור את שירותיה אך החלטתי שלא להעזר בהם (והודעתי לה) מאחר ודרשה סכום מופרך ולא מוגדר, ביצעתי חקר שוק, ראיתי שהמחיר שדרשה כפול ומכופל ממחיר השוק ולכן  נעזרתי בעורך דין אחר ובזה נגמר העניין מבחינתי.

    אשמחצלדעתכם ורעיונותיכם וכן מה הפרוצדורה והאפשרויות העומדות לרשותי בכל הנוגע לטיפול בענייני אתיקה של שכר טרחה.

    • גביית שכ"ט
      עו"ד אדם אשכנזי | 28/07/2021 16:38

      איפה הבעיה האתית?

      אין שום הגבלה על שכ"ט בתביעות לפטור ממס עקב נכות רפואית.

      נשמע שיש מחלוקת על שיעור השכ"ט עם עוה"ד, מחלוקת לגיטימית שרצוי לפתור.

      אתיקה?? איפה הפגם האתי? נשמע שאתה מחפש צרות איפה שאין. תהיה הגון ותסדיר את העניין מול עוה"ד, ואל תחפש לפגוע במי שנותן לך שירות. גם אם לא היה הסכם שכ"ט, וגם אם הדברים היו לא מסודרים, אין פה פגם אתי. אם אין הסכמה, אז ביום שעוה"ד יגיש תביעה לשכ"ט, ניתן יהיה להתגונן.

      סכסוך לגיטימי, שום עניין אתי.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • שכר טרחה
        משה .מ | 22/12/2022 04:40

        אני לא עו"ד ,אבל הסכל הישר אומר ששכר טרחה צריך להיקבע לבטרם הטיפול ,וחייב להיות הוגן .לפי "שכר טרחה לא מוגבל" ,ואם  עו"ד מבקש 30,40,50אחוז סתם שרירותי .אולי אפשר להוסיף גם שכר טרחה יועץ מס .(יש מצבים שמשתמשים גם) ברור שכל האגרות ,פתיחת תיק ,ועדות רפואיות למנהם כולל עירור התובע משלם. זה בוודאי ענין אטי. וטוב שלשקת עו"ד יתן את הדעת.