היטל השבחה בעת רכישת מגרש

  • היטל השבחה בעת רכישת מגרש
    גיא כהן | 22/07/2021 19:22

    היי בעניין היטל השבחה.
    אני מתגורר באחד מהמושבים בסמוך לעיר אופקים.
    בימים אלו הוגשה תוכנית להסדרת תב"ע של המושב והסדרה קווי בניה חורגים עבור הבתים שנבנו.

    אני מעוניין ברכישת מגרש מאחד מאנשי המושב לצורך בנייה , גודלו של השטח נכון להיום 505 מ"ר .
    בעקבות שינוי והסדרה של קווי בניין והסדרת קרקע בתוכנית החדשה שהוגשה לאישור למנהל המגרש גדל ל585 מ"ר. השינוי נבע מכך שביטלו תא שטח שמוגדר "דרך" בצידו הקידמי של המגרש והפכו אותה לחלק מהמגרש ( עשו את זה לשורה ארוכה בגלל שכולם חרגו עד לקצה המדרכה ).

    אני מתכוון לרכוש במהלך החודש הקרוסףב את המגרש עפי התוכנית הישנה (505 מ"ר) . השאלה שלי בזמן שהתוכנית תבע והקווי בניין החדשים יוסדרו ( בערך עוד שנה)האם יהיה עליי לשלם היטל השבחה עבור התוספת אשר ניתנה? (585מ"ר במקום 505 ).
    על מי חל התשלום? ואשמח לדעת הערכה עפ"י מה מחושב ההיטל.
    תודה!

    • היטל השבחה בעת רכישת מגרש
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/07/2021 16:12

      שלום גיא,

      היטל השבחה מוטל על מוכר המגרש בהתאם לתכניות החלות עד יום החתימה על חוזה המכירה.

      אם התכנית טרם אושרה המוכר לא יחוייב בהיטל השבחה בגינה.

      אתה תחוייב בהיטל השבחה בעת מימוש הזכות (קבלת היתר בניה או מכירת הנכס).

      היטל השבחה הוא מחצית שווי ההשבחה שיצרה התכנית למקרקעין. שווי זה נקבע ע"י שמאי מקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com