ביטול מכירת דירה טרם חתימה על הסכם מחייב

  • ביטול מכירת דירה טרם חתימה על הסכם מחייב
    מאי | 21/07/2021 18:51

    שלום רב,
    אני ובן זוגי הגענו למתווך שהציע לנו דירה, לאחר שהגענו 4 פעמים לדירה ובדקנו אותה ואף ניהלנו דרכו את המשא ומתן על מחיר הדירה, הגענו להסכמות עם המתווך שייצג את בעלי הדירה.
    לאחר התרצות של שני הצדדים עו"ד של שני הצדדים התקשרו ביניהם והעבירו טיוטות ומסמכים נדרשים, הגענו להסכמה על כל הפרטים תוך כחודש.
    נקבע תאריך שניפגש כולנו לחתום על הסכם מחייב.
    המוכרים נדרשו להעביר בין היתר מפרט של הדירה, חנייה וכו'. לאחר עיון שמנו לב כי המפרט של קומת הבניין כולל שתי דירות שאחת מהן זו הדירה המדוברת, ובמפרט הספציפי של הדירה המדוברת, המפרט שייך לדירה אחרת בקומה, לכן בעקבות כך התבקש עו"ד שלהם להמציא את המסמכים הרלוונטיים לדירה, המחסן והחניה עקב הטעות שנוצרה, הפגישה נדחית וקבענו שנשוחח בתחילת השבוע לקביעת מועד חדש שיתאים להם. כעת, היום קיבלנו הודעה כי הם אינם מעוניינים למכור לנו את הנכס בטענה שהנכס יהיה שווה יותר, והם צריכים לפתע יותר כסף לקניית בית אחר.

    חשוב לציין שבעקבות היענות של שני הצדדים לעסקה, שחררנו את כל כספנו משוק ההון לחשבון לצורך חתימת ההסכם, שילמנו ליועץ משכנתאות לצורך ליווי בעסקה זו והתנהלותה מול הבנק, עו"ד וכמובן פספסנו אלטרנטיבות אחרות וכרגע נשארנו ללא אלטרנטיבות כלל.

    דבר נוסף וחשוב הוא שבטיוטות ההסכם כוללים כל הפרטים והנספחים כולל צורות תשלום, מועדים, לוחות סילוקין ועוד, אך מצוין בטיוטות:" טיוטה לצרכי מו"מ אינה מחייבת את המוכר עד לחתימתה בפועל".

    מה באפשרותי לעשות במקרה זה?
    האם יש לי סעדים ותרופות להעזר בהם?
    האם מתקיימים התנאים לפי חוק החוזים של הצעה, פניה, גמירות דעת ומסוימות וזאת למרות שהחוזה לא חתום רשמית?

    אודה לתשובתכם.

    • ביטול מכירת דירה טרם חתימה על הסכם מחייב
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/07/2021 15:45

      שלום מאי,

      אכן מאכזב לגלות בשלב כזה שהחוזה לא יחתם.

      יחד עם זאת כל עוד לא נחתם החוזה תתקשו לטעון שקיימת עסקה מחייבת מעצם החלפת הטיוטות, הן לאור הכתוב עליהן והן לנוכח העובדה שחוזה בתחום המקרקעין חייב להיות בכתב, ולרוב נדרשת חתימה על החוזה על מנת שיחשב חוזה בכתב. קביעה כי קיים חוזה מחייב תהיה ככל הנראה רק בנסיבות קיצוניות של חוסר תום לב.

      אם לדעתכם המוכרים נהגו בחוסר תום לב תוכלו לתבוע מהם את ההוצאות והנזקים שנגרמו לכם עקב חזרתם מהכוונה למכור לכם בשלב מתקדם של המו"מ.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com