הסכם שיתוף

  • מכירת הנכס
    נני | 20/07/2021 20:12

    שלום,

    אני גרה בבית דו משפחתי, השכן ואני נמצאים באותה חלקה אך היא מחולקת מוחשית על ידי מנהל מקרקעין יותר משלושים שנה, החלקה רשומה בטאבו חצי חצי לא מצורף שרטוט שאומר איזה חצי שייך לכל אחד. השכן הצמוד אלי מכר את הבית בלי הסכם שיתוף איתי. האם הוא יכול לעשות דבר כזה? השמאי שמדד אצלו בבית לצורך המכירה טען בפני המתווך שלנו שעשה טעות במדידה . אשמח לדעת מה קשור הטעות של שמאי מקרקעין שלהם אלי? באם עשה טעות זה שלהם לדעתי, והאם אני יכולה להיפגע מכך? ובכלל אם יש לי אפשרות לתבוע אותם על כך? אני אוכל למכור את הנכס שלי בלי הסכם שיתוף? אודה לתשובה.

    • הסכם שיתוף
      עו"ד אופיר קנפו | 22/07/2021 15:10

      נני שלום רב,

      מומלץ לערוך הסכם שיתוף גם בחלוף השנים. יש לצרך להסכם השיתוף תשריט המשקף את הבית של כל אחד מהצדדים הבנוי על החלק ולאחר מכן לרשום את הסכם השיתוף בטאבו. כמו כן מומלץ לבחון רישום בית משותף.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il