מה אומר ההסכם ביניכם?

  • שאלה בנושא תשלום שכט
    חן | 20/07/2021 12:22

    מצ"ב שוב:
    מי קודם בכספים שהתקבלו לתיק הוצל"פ: הזוכה או תשלום שכר טרחת עו"ד? יש בתיק הכספי פירוט הגדלת קרן חוב של סך שכר טרחה ראשון לשני.

    • מה אומר ההסכם ביניכם?
      עו"ד משה שרגא | 28/07/2021 17:21

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info

      • אודה למענה לפי המפורט
        מענה | 29/07/2021 12:54

        החוק אומר

                10  (ג) שכר עורך הדין כאמור בסעיף זה דינו, לענין הוצאה לפועל, כדין הוצאות לפי סעיף 9, ויווספו לו הפרשי הצמדה וריבית החל מהמועדים שיקבע שר המשפטים בתקנות, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, עד יום התשלום.

        9           (ג) ההוצאות לענין סעיף זה יהיו כפי שנקבעו בתקנות, ואם לא נקבעו בתקנות, כפי שאישר מנהל לשכת ההוצאה לפועל והם ייגבו בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כמשמעותם בחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 (להלן – הפרשי הצמדה וריבית) החל מיום הוצאתם עד יום התשלום.

        זקיפת הכנסות הביצוע (תיקון מס' 5) תש"ם-1980 (תיקון מס' 6) תשמ"ד-1984 (תיקון מס' 29) תשס"ט-2008

        75. (א) כספים ששולמו על חשבון החוב עקב הליכים לפי חוק זה, ייזקפו תחילה לחשבון האגרות וההוצאות לפי סעיף 9, ולאחר מכן לחשבון החוב הפסוק לפי הסדר הבא: הוצאות, ריבית וקרן, כולל הפרשי הצמדה.

        • השאלה אינה מה אומר החוק אלא מה אומר ההסכם
          עו"ד משה שרגא | 18/08/2021 13:21

          ככלל - ההוראות שציינת אינן רלוונטיות לחלוקת התקבולים בין הזוכה לעורך דינו .

          בברכה,

          משה שרגא, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

          דרך מנחם בגין 65, ת"א
          טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info