שאלה בנוגע לייבוא אישי

  • שאלה בנוגע לייבוא אישי
    אבי | 19/07/2021 14:40

    שלום רב,

    בסעיף 3(א) לקובץ התקנות לייבוא אישי מוגדר ייבוא אישי בצורה הבאה:

      ייבוא אישי הוא ייבוא של טובין שמתקיימים לגביהם כל אלה:

    1 )הם מיובאים שלא באמצעות עוסק;

    2 )הם אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתן שירותים;

    3 )הם מיובאים בכמות סבירה;

    4 )הם מיובאים לשימושו האישי או המשפחתי של אותו יחיד המייבא.

    שאלתי היא האם במידה ואנו רוכשים מצלמה לשימוש בעמותה (מלכ"ר), האם זה יכול להיחשב ייבוא אישי, מאחר ולא מדובר בעוסק, והמוצר הינו מוצר יחיד לשימוש אישי של העמותה, או שמאחר וזה לא לשימוש של אדם פרטי אז זה לא נחשב ייבוא אישי? תודה רבה!