הליך תקין של בחירת נציגות ובא כוח דיירים

  • אי שיתוף פעולה בין עורך דין לדירם
    אורי רואבן | 19/07/2021 14:25

    שלום רב. מזה כמה חודשים אחד הדיירים בבניין הצליח ליצור קשר עם עורך דין, העורך דין השיג יזם רציני ומכובד מאוד (לתמא 38).
    השנים בנו חוזה, כאשר הנציג היחיד שהשתתף היה הנציג שהביא את העורך דין (שלנו הדירים) שבעצם אותו העורך דין לא נבחר בשום צורה, אלה רק על ידיד אותו הדיר.

    כרגע עוד מספר ימים אמורים לקבל חוזה סופי.
    כן חוזה סופי עם היזם כנראה החוזה ממש טוב!

    אבל, כאשר העורך דין שלנו לא עונה לפניות של דירים או נציגים של דירים, כל הנושא מול הדיר שהביא אותו.
    הם אומרים *רק* שני דברים שאף דיר לא מקבל הטבות או שיפורים או משהוא מיוחד, כולם מקבלים את אותו הדבר!
    ו2. אם למישהו יש השגות על החוזה הסופי נתקן אחרי שיצא החוזה!
    לדעתי זה מצב והתנהלות לא תקינה.
    העורכת הדין לא עונה וכשהיא רוצה לענות היא עושה את זה דרך הנציג. "הנציג שלנו"  אומר שיהיה חוזה תתלונן!
    מה אפשר לעשות תודה.

    • הליך תקין של בחירת נציגות ובא כוח דיירים
      עו"ד אריה בדנר | 19/07/2021 14:48

      אורי שלום,

      אפתח ואומר כי פרויקט של התחדשות עירונית הוא פרויקט של כלל הדיירים (כאשר לצורך ההתקשרות עצמה נדרש רוב מינימלי, הנקבע בהתאם למאפייני הפרויקט, שיחתום על הסכם ההתקשרות) ולא של דייר בודד אשר בוחר בעבור כלל הדיירים את היזם, את עורך הדין, את תנאי העסקה וכו' וכו'.

      מצב הדברים אותו אתה מציג, בפנייתך, מלמד על פניו נפלו כשלים בהליך מינוי נציגות ומינוי עורך דין המייצג את הדיירים.

      בנסיבות אלו, אם כך הם פני הדברים, הסיטואציה אליו נקלעתם, הדיירים, מחייבת עצירה מידית של כל פעולה וביצוע מחשבה כיצד נכון לקדם את הפרויקט, תוך קבלת החלטות נדרשות ברוב של הדיירים.

      מטבע הדברים, אין בפני את הנתונים הנדרשים להביע עמדה בנוגע לעסקה -  הבניין, המיקום, הזכויות, היזם, הצעת היזם, תוכן ההסכם ועוד ועוד, כמו גם מסמכים עליהם חתמתם עד כה, אם חתמתם. יחד עם זאת, על פניו, משאלתך עולה קושי בהתנהלות הדברים, היזם, "הנציג" (בין אם נבחר על ידכם, בשעתו, ובין אם לאו, תוך שאלה אלו סמכויות הוקנו לו על ידכם, אם הוקנו סמכויות) ואף כך עולה מפנייתך -  מעורך הדין מטעם הדיירים שמפנייתך עולה כי כלל לא נבחר על ידי הדיירים או מי שהוסמך על ידם לעשות כן, עורך דין אשר אמור לייצג את הדיירים, את כלל הדיירים, ואותם בלבד, לאורך כל הדרך.

      לאור כל האמור, המלצתי היא שאתם, הדיירים, תפנו לייעוץ דחוף אצל עורך דין הבקיא בתחום, כדי שיבחן הדברים וייעץ לכם מה נכון וראוי לעשות בנקודת זמן זו, טרם שיעשה דבר מה נוסף, וזאת מחד כדי לעצור מעשה שעל פניו צפוי לפגוע בזכויותכם ומאידך כדי לקדם ביצוע פרויקט בדרך הנכונה ותוך שמירת זכויות הדיירים.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il