סגירת חברה מרצון

  • סגירת חברה מרצון - מה קורה עם הלקוחות?
    חסוי | 19/07/2021 13:34

    שלום רב,

    אנחנו שוקלים לסגור את החברה שלנו.

    יש לנו מערכת לבניית אתרים, שהלקוחות משלמים תשלום ראשוני עבור הקמה ורכישה של אתר, ותשלום חודשי עבור איחסון של האתר.

    אנחנו ניאלץ לסגור את המערכת, אך השאלה היא מה קורה עם הלקוחות שלנו בסיטואציה כזו מבחינה משפטית?

    האם אנחנו חייבים להחזיר כספים, האם אנחנו חייבים לספק מוצר אחר ללקוח, האם לאחר סגירת החברה יוכלו לתבוע את בעלי המניות באופן אישי?

    נשמח להבהרות

    • סגירת חברה מרצון
      עו"ד משה כאהן | 19/07/2021 13:50

      ברור שאינכם יכולים סתם "למשוך את התקע", ולהשאיר כך לקוחות ששילמו עבור שירות. עליכם לבנות תוכנית שתאפשר תשלום החובות לכל הנושים.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il

      • לא מדובר בחוב כספי
        חסוי | 19/07/2021 13:52

        אבל לא מדובר בחוב כספי, אם נציע להם אלטרנטיבה ראויה, זה אמור להיות מספיק?

        כמו לדוגמה קובץ של האתר שניתן להעלות לפלטפורמה חלופית