דירה שאינה ראויה למגורים

  • יציאה מחוזה והחזר צ'אקים
    קרן | 19/07/2021 09:09

    אני חתמתי חוזה עם בעלת הבית והיא אמרה לי שהיא תתקן כל דבר שלא תקין וגם וידיתי איתה במידה וארצה לצאת ליפני מועד היציאה מהדירה באיזה תנאים יתאפשר, היא השיבה שאביא מחליפה וזה לא רשום בחוזה רק בעל פה.
    עכשיו נכנסתי לדירה חודש לאחר שהיא תיקנה את הדירה בשל ...אי תקינות בדירה צנרת עם חלודה ואי ויסוט מים במקלחת (אי אפשר להתקלח) או חם רוטח או קר קפוא מידי, היא הביאה כל מיני אנשים שיתקנו וגם אחרי שכביכול תיקנו הדברים תוקנו באופן קוסמטי בלבד ועד היום הבעיות בדירה נשארו, עכשיו נתתי צ'אנס לדירה מישום שאמרו שצריך לתת זמן שהחלודה תעלם עם הזמן והמים גם יתווספו על הזמן ויהיה נוח להתקלח, לאחר כמה זמן כבעלת בית מכרה גם את הדירה ואמרה שאם ארצה להאריך את החוזה אתנהל עם הבעלת דירה החדשה, ולאחר כמה זמן אמרה לי שמהיום אני יתנהל עם הבעלת דירה חדשה ולא איתה יותר , שהיא הביאה לה את הצ'אקים שלי אליה (למרות שזה למוטב בלבד) ועדיין לא נגמר החוזה בינינו, מישום שחתמתי עם הבעלת דירה הישנה את החוזה אני פונה רק אליה כי לא סיכמתי על שום דבר עם החדשה ולא עדכנו אותי בכלום ולא בכלל אפשרו לי כאופציה לצאת מהדירה, וגם לאור שהדירה לא תקינה לשימוש כפי שצוין בחוזה וגם שניסיתי למצוא מחליפים על מנת לצאת מהחוזה הבעלת דירה חדשה הבריחה כל אחד מהמחליפים שסיפקתי לה והבנתי מהם שהיא הייתה מאוד לא נחמדה אליהם וניסתה לקחת את הצ'אקים שלי גם אם אביא מחליפה והמחליפה תביא לי את התשלום ..שזה נשמע מאוד לא...חוקי , בכל מקרה אני יצאתי מהדירה וצילמתי לבעלת הדירה את הדירה ושאני סוגרת ולא נמצאת בדירה וגם במהלך הזמן רוב הזמן לא התגוררתי כמעט בדירה עקב הלקויות שלה ושאני רוצה שתחזיר לי את הצ'אקים כי אני לא מתגוררת שם לחלוטין יותר ועובדת לחוזה דירה אחרת שראויה למחייה, היא לא רוצה להחזיר לי את הצ'אקים ...האם מותר לבטל אותם ? או לגשת להוציא תלונה על כמה וכמה תקנים על עבירת חוזה מצדה?

    • דירה שאינה ראויה למגורים
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/07/2021 11:54

      אפשר לבטל שיקים במקרים של כישלון תמורה

      אם היא תגיש את השיקים לביצוע בהוצאה לפועל תוכלי להגיש התנגדות ולהתגונן ולטעון שלא מגיע לה לקבל כסף לאור הפרת ההסכם, כישלון תמורה והעובדה שהדירה אינה ראויה למגורים

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com