תוקפם של בטחונות בהארכת חוזה שכירות

  • תוקפו של שטר ערבות בהארכת חוזה שכירות
    אלמונית | 18/07/2021 22:52

    לפני שנה חתמתי עם השוכר על חוזה שכירות למשך שנה כאשר בחוזה המקורי לא צויין אופציה להארכת החוזה. כעת השוכר מעוניין להמשיך תקופה נוספת.
    ברצוננו לחתום על הארכת חוזה. האם כתב הערבות (הערבים הם הוריה של אשת השוכר) שנחתם במעמד החוזה המקורי תקף גם לתקופת הנוספת למרות שהערבים לא חותמים על הסכם הארכת החוזה או שצריך לבקש כתב ערבות חדש חתום על ידי הערבים? האם חתימת השוכר על הארכת החוזה ממשיך גם את כתב הערבות המקורית?
    2. האם כדאי לחתום עם חוזה חדש (כמו המקורי), או מספיק להוסיף נספח להארכת החוזה? ואם כן האם צריך להוסיף משהו לגבי הבטחונות ושיר הערבות?
    האם מספיק שרק השוכר יחתום על הנספח או גם הערבים?
    אודה לתשובתכם בדחיפות!

    • תוקפם של בטחונות בהארכת חוזה שכירות
      עו"ד אופיר קנפו | 22/07/2021 13:27

      שלום רב,

      ניתן לערוך תוספת להסכם השכירות והחתמת השוכרים על התוספת לנהסכם השכירות. ככל שתוקף הבטחונות המצויים ברשותך פג, יש להחתים את הערבים גם על כתב ערבות חדש.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il

      • בכתב הערבות המקורי מצויין שתוקפו על פי מועד חתימת
        פלונית | 22/07/2021 13:58

        אז לפי מה שאני מבינה במידה ועושים תוספת לחוזה המקורי זה חל גם על תוקפו של כתב הערבות ולא צריך להחתים שוב את הערבים אלא מספיק רק בחתימת השוכרים על התוספת לחוזה השכירות.הבנתי נכון? תודה רבה רבה רבה