סירוב שאינו מוצדק לביצוע עבודות תמא

  • הסכמה לתמ"א
    איילת | 18/07/2021 12:24

    האם ני חייבת להסכים לעבודות תמ"א בבניין שלי?

    אני משכירה דירה וחוששת שזה יפגע לי בהכנסה.

    • סירוב שאינו מוצדק לביצוע עבודות תמא
      עו"ד אריה בדנר | 18/07/2021 17:55

      איילת שלום,

      שאלתך, האם הנך חייבת להסכים לביצוע עבודות תמ"א בבניין, מורכבת ממספר היבטים שונים.

      בפתח הדברים אומר כי הנך חופשיה כמובן לסרב לחתום על הסכם התמ"א (ככל שטרם חתמת עליו), אולם ככל שההסכם ייחתם על ידי הרוב המינימלי הדרוש (ככל שטרם נחתם) אזי תהיה בבחינת "דייר סרבן" והנימוק שהצגת, חשש לפגיעה בהכנסה משכירות, בתקופת העבודות, אינו נימוק שיסייע לך וצפוי שבסופו של יום תחויבי לחתום על ההסכם באופן עצמאי או באמצעות בעל תפקיד שימונה ויחתום על המסמכים בשמך ובמקומך.

      לגופו של עניין, אינני מבין את החשש והסירוב. ככל שמדובר בפרויקט של תמ"א 38/2 (הריסה ובניה), ממילא במהלך התקופה בה הדירה נמסרת ליזם לצורך ביצוע העבודות, הריסה ובניה, ועד קבלת הדירה החדשה, תהי זכאית לדמי שכירות חלופיים. כך צריך להיות על פי הוראות הסכם ההתקשרות. במקרה זה, ברור, שהחשש שהצגת לאו חשש הוא.

      כאשר מדובר בפרויקט של תמ"א 38/1, חיזוק ועיבוי, במסגרתו לא מפנים את הדירות ולא מקבלים דמי שיכרות בתקופת העבודות, אמנם צפויה ירידה מסוימת בהכנסה מדמי השכירות בתקופת העבודות. אלא שגם במקרה זה (כמו גם במקרה של תמ"א 38/2 הריסה ובניה), הצעתי הינה שתבחני את התמונה הכוללת של השבחת הנכס ובכלל כך השבחת דמי השכירות העתידיים שיתקבלו. ככל שנדרש פתרון נקודתי של תזרים שוטף, הרי שעניין זה יכול להבחן ולבוא לכדי פתרון בדרכים שונות.

      מקווה שבאמור יש כדי לסייע לך בקבלת ההחלטה לקדם את הפרויקט.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il