הפורום לא עוסק במיסוי מוניציפאלי

  • חוב ארנונה
    סוזנה | 18/07/2021 11:59

    שלום

    חמתי קיבלה חוב מעירייה על סך 4 אלף ש"ח.

    היא פנסיונרית ויש לה פטור מתשלום של ארנונה.

    באוקטובר שעבר שיניתי כתובת של חמתי לעיר אחרת כי היא רצתה לעבור לגור איתנו

    בסוף נשארה בדירה הישנה שהיתה משכירה אך לא שינתה כתובת חזרה לכן גם הנחתת ארנונה התבטלה אוטומטי.

    היום היא עברה לדירה אחרת והלכה לעירייה לטפל בארנונה לדירה החדשה וכך נודה לה שיש לה חוב. על שנה אחת שלא היתה רשמונה בחולון.

    גם אני היתי רשומה בדירה בחולון לצורך קבלת מכתבים אבל שנתיים אחרונים גרה בעיר אחרת

    והבאתי כל המסמכים לעירת חולון . בחולון היתי רשומה משנת 2018 עד 2020.

    אז עכשיו הם לא רוצים לבטל לה חוב למרות שיש הוכחות שהיתה גרה בחולון (חשבונות חשמל ומיים)

    ומאמים אלי שיעסו חישוב אחרוה ועוד יחייבו אותי כי היתי לפי הכתובת רשומה גם בחולון ואז היתה צריכה להיות ארנונה משולבת. אז הבקרית אמרה לי לא עושה שום הנחה תשלמו את החוב ואז לא אעשה חישוב אחרוה.

    מה ניתן לעשות?

    בנוסף יש לחמתי שותף בדירה שהוא גם פנסיונר אז אמרתי שהוא גר שם וגם לפי משרד הפנים הוא גר שם אז תעסו עליו ארנונה

    והם גם לא מוכנים לעשות זאת. רק אומרים תשלמו או שיהיה עיקול חשבו

    • הפורום לא עוסק במיסוי מוניציפאלי
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 19/07/2021 11:16

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il