חובת הגשת דוח שנתי על הכנסות משכר דירה

  • פטור הגשת דוח
    יעל | 15/07/2021 15:00

    אנחנו זוג גימלאים בני 75  משכירים 2 דירות בסך 8200 שח לחודש

    סהכ הכנסה שנתית לאחר הפחתת פטורים היא 74000 שח מלבד זאת אין לנו הכנסה נוספת

    ידוע לי שעד הכנסה של 337000 בשנה משכר דירה  אין חובה להגיש דוח שנתי למס הכנסה

    1. האם אנחנו אכן פטורים מהגשת הדוח?

    2. בשל חוסר ידיעה פתחנו תיק במס הכנסה

    מה עליינו לעשות כדי לסגור את התיק במס הכנסה בשל  ואי חובה להגיש דוח למס הכנסה וכדי למנוע  דרישות  מאיתנו להגשת דוח שנתי

    אודה לתשובתכם

    • חובת הגשת דוח שנתי על הכנסות משכר דירה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 19/07/2021 11:50

      שלום רב,

      תשובתי בפורום שה אינה באה להוות ייעוץ אישי ולכן אענה באופן כללי מבלי להיכנס לנכונות הסכומים שציינת בשאלתך.

      ככלל, הכנסת שכירות של מעל 5000 ש"ח לחודש מחייבת בדיווח לרשות המיסים באחד משני המסלולים הבאים : תשלום מס בשיעור של 10%, תשלום מס בהתאם לשיעורי מס שולי שחלים על הנישום.

      בנסיבות מקרה זה נראה לי מאד שהחישוב שציינת אינו נכון ואינו עולה בקנה אחד עם הוראות החוק לפיכך, אני ממליצה להיעזר ביועץ מס שיבחן את הנתונים ויוכל להנחות אותך לגבי הסכומים החייבים במס ומהי חובת הדיווח.

      אציין כי מקום בו רשויות המס ימצאו כי הדיווחים לא נעשו כחוק, הנך צפוי לחשיפה לטענה כי אתה פועל בפן הפלילי.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • יעל
        יעלהגשת דוח שנתי | 20/07/2021 15:10

        לחיה אביסרור שלום

        בהמשך לשאלתי שהועלתה בפורום דיני מיסים הנוגעת לחובת הגשת דוח שנתי על שכירות דירה

        ותשובתך שהתקבלה  עלי לציין לצערי שתשובתך שהתקבלה לא נוגעת בכלל למהות השאלה שנשאלה מנותקת לחלוטין מהשאלה שנשאלה ועונה דברים שלא קשורים בכלל לשאלה שהיתה . כל מה ששאלתי ורציתי לברר בפורום דיני מיסים נוגע למידע שמופיע באתר המיסים  האומר שעד הכנסה שנתית של 337000 שח משכירות אין חובה להגיש דוח שנתי  האם זה נכון או לא?  שאלה מאד פשוטה שהתשובה עליה צריכה להיות מאד  פשוטה למי שמתמצא בדיני מיסים וחבל שלא קיבלתי ממך תשובה  ענינית