בניית חומה בקיר משותף

  • בניית חומה
    נורית | 13/07/2021 12:01

    שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לי על פי חוק וולא הסכמתו של השכן, לבנות בשטח שלי, חומה נוספת המקבילה לחומה המשותפת שבנה השכן? אני רוצה חומת בטון גבוהה ואקוסטית כדי למנוע את הרעש מבית השכן, נפל העצים והצימחייה שלו והחשיפה(הבית של השכן נמצא כעת בגובה אפס עם החומה הקיימת, משמע שיש לו ראייה חופשית לתוך ביתי וחצר ביתי). כמו כן, אני רוצה לבנות פרגולה שנתמכת בצד שלי של החומה אבל השכן עושה לנו דווקא ואני לא מצליחה לברר האם עפי חוק אני בכלל זקוקה לאישור שלו. אשמח שתחזרו אליי, תודה רבה.

    • בניית חומה בקיר משותף
      עו"ד אופיר קנפו | 22/07/2021 12:48

      נורית שלום,

      אנא הפני שאלתך לפורום תכנון ובניה באתרנו.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il