האם כספים שנצברו בתוכנית חסכון שייכים לתיק פשיטת הרגל או לחייב?

  • שאלה בעיניין הזכות למשוך חסכון בפשיטת רגל
    אבי | 12/07/2021 21:29

    שלום רב,

    אני בעיצומה של תוכנית פירעון שנקבעה ל 4 שנים וכעת אני בשנה השלישית.

    במסגרת תוכנית זאת קבע בית המשפט את הסכומים שעליי לשלם מדי חודש בחודשו. אני עומד בתוכנית זאת ללא כל בעיה ומתכוון לסיים אותה עד לקבלת ההפטר המיוחל.

    יש לי תוכנית חיסכון קטנה וברצוני למשוך אותה. כשפניתי למנהל המיוחד כדי לקבל אישור לכך נאמר לי, שהכסף מוקנה לטובת קופת הכונס ושאין לי אישור למשוך את הכסף.

    מאד הופתעתי מהתשובה הזו אני לא מבין עם נקבע לי בתוכנית הפירעון להפטר לשלם סך של 60000 שח, אז למה כספים אחרים שנמצאים בקופה כזו או אחרת מוקנים לטובת קופת הכינוס?

    זה לא מה שהבנתי מתוכנית הפירעון, זה ממש לא הוגן.

    אשמח לדעת מה דעתכם בעניין והאם בכל זאת ניתן למשוך את הכסף.

    לתשובתכם אודה.

    • האם כספים שנצברו בתוכנית חסכון שייכים לתיק פשיטת הרגל או לחייב?
      עו"ד נילי רובינוב | 18/07/2021 21:48

      שלום וברכה,

      במסגרת תוכנית הפירעון שנקבעת לחייב, תמיד ישנה החרגה של קופות כאלו ואחרות.
      לדוגמא: אם יש קופות פנסיה אז חלק מהכסף שייך לחייב וחלק שייך לקות פשיטת הרגל/חדלות הפירעון.

      לצערי במקרה שתיארת מדובר בתוכנית חיסכון, וכנראה שהיא שייכת לקופת פשיטת הרגל אלא אם היא הוחרגה במפורש במסגרת תוכנית הפירעון.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com