אישור הסכם ממון

  • הסכם ממון שלא אושר
    יוסי | 11/07/2021 18:26

    בני זוג בנישואין שניים 20 שנה- עשו הסכם ממון להפרדת רכוש ע"י עו"ד שאינו נוטריון, ההסכם לא אושר ע"י נוטריון/בימ"ש , והיום מתברר שלא קויימו סעיפים מהותיים בו כמו: לאחר הנישואין יפתח חשבון בנק משותף בו יופקדו כל הכנסות בני הזוג וכל הוצאות הזוג יהיו ממנו , ולמעשה עד היום הם עם חשבונות נפרדים, -אך מנהלים כלכלה משותפת הנשענת בעיקר על חשבון הבעל וכספי האישה (קצבת זקנה) משמשים לצרכיה האישיים (תכשיטים,בגדים,קוסמטיקה,מתנות), האם יש תוקף להסכם במידה והאישה תבקש להפרד ולבקש מחצית מהכספים שנצברו בשני החשבונות?

    • אישור הסכם ממון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/07/2021 14:57

      יוסי שלום,

      הסכם ממון טרום נישואין, אמור להיות מאושר ע"י ביהמ"ש או נוטריון או רשם הנישואים.
      הסכם ממון של זוג שאין בכוונתו להינשא, או של זוג שכבר נישא - יאושר ע"י ביהמ"ש.
      אם ההסכם לא אושר, תוקפו כהסכם ממון מוטל בספק ואז יש להכנס למכלול הנסיבות, כדי לקבוע כיצד יש להתייחס אל הוראותיו.
      לכן, לא מן הנמנע שבימ"ש יקבל את הטענה שההסכם אינו תקף (הן כיוון שלא אושר והן כיוון שהוראות בו לא קויימו) וישקול כאמור, האם להתעלם מקיומו כהסכם ממון בכלל או להתייחס לחלקו, לכוונת הצדדים וכד'.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il