האם ניתן להוריש דירה שנבנתה באופן בלתי חוקי?

  • ירושת דירה לא חוקית
    יובל | 11/07/2021 15:40

    מנוח השאיר לאדם בצוואתו, דירה קטנה שנבנתה בחצר ביתו.

    מן הסתם הנכס נבנה באופן לא חוקי.

    האם ניתן להוריש נכס שכנראה לא יהיה ניתן לרשום אותו בטאבו?

    • האם ניתן להוריש דירה שנבנתה באופן בלתי חוקי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/07/2021 23:00

      יובל, שלום,

      היורשים יורשים הן את זכויות העיזבון והן את חובותיו, עד כדי מה שקיבלו. במרבית המקרים, על היורשים להסדיר מבחינה רישומית את ההיתרים של הנכס. אם לא ניתן לעשות כן, לפעמים אין מנוס מלהרוס אותו.

      ככלל, אין מניעה להוריש נכס שלא ניתן לרישום. הוא פשוט יהיה מיטלטלין ולא מקרקעין.

      לייעוץ פרטני מושכל פנה לעורך דין אמין, מקצועי ומנוסה בתחום דיני הירושה.

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il