רשלנות של עורך דין באי הגשת תגובה

  • חו"ד
    רוני | 11/07/2021 15:01

    שלום רב,

    בתביעת נזקי גוף הוגשו חוו"ד מטעם התובע ומטעם הנתבע. ביהמ"ש ביקש עד למועד מסוים להגיש ע"י הצדיים את תגובות - אם ישנו צורך למנות מומחה מטעם ביהמ"ש. הנתבע ביקש לא למנות.

    ב"כ התובע הגיש תגובה עם בקשה למנות מומחה מטעם ביהמ"ש באיחור של כחצי שנה, לקראת דיון הוכחות. לפיכך, ביהמ"ש סירב לממן מומחה מטעמו וקיבל חלקית חו"ד של הנתבע. לתובע נגרם נזק משמעותי.

    אם מדובר ברשלנות של ב"כ התובע? תודה

    • רשלנות של עורך דין באי הגשת תגובה
      עו"ד גיל קראוס | 12/07/2021 15:44

      שלום רב,

      אם היה עליו לתת תגובה במועד מסוים והוא לא נתן תגובה וכפועל יוצא מכך נגרם נזק, אז לכאורה אפשר וקיימת פה עילת תביעה.

      יחד עם זאת, צריך לבחון את הדברים לעומק ובין היתר גם צריך להוכיח את הקשר הסיבתי לנזק, כלומר שאם הוא לא היה פועל ברשלנות היו נקבעים דברים אחרת ולטובתך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il