אין תביעות רשע ופשע בייצוגית נגד המדינה

  • קביעת פגישה ברשות האשרות
    דודי | 09/07/2021 21:33

    שלום רב,
    בצער רב אני ומשפחתי מבינים שאבי ואימי בסוף חייהם. נכדתם היא תושבת חוץ הייתי מביא אותה פעם בשנה לבקר את הסבים שכבר לא מסוגלים לנסוע, בשנת 2000 בגלל משבר הקורונה לא יכולתי להביא הילדה ואימה ארצה אך קיוותי שאוכל להביאן לבקר הסבים בארץ בשנת 2021. פניתי למחלקת אשרות 3 פעמים בטופס קביעת פגישה באינטרנט ומלבד משוב אוטומטי של המערכת ש "בקשתי התקבלה לא קיבלתי כל התיחסות. בשל כך יתכן שהורי לא יזכו לפגוש שוב את.נכדתם. האם ניתן להגיש תביעה יצוגית או אחרת בשל הרשע הממסדי הזה?
    בתודה מראש.

    • אין תביעות רשע ופשע בייצוגית נגד המדינה
      עו"ד חיים פינץ | 15/07/2021 09:55

      הי דודי,

      נגד המדינה, ככלל, אפשר להגיש תביעה ייצוגית להשבת מס שנגבה ביתר (יש חריגים שלא נכנס אליהם כרגע). בכל מקרה, אי אפשר להגיש תביעה ייצוגית נגד רשויות המדינה בגין טענות לרשע ואפילו לא לפשע...

      בברכה,

      חיים פינץ, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מגדל ב.ס.ר 4, רחוב מצדה 7, בני-ברק
      טל': 03-6777899; מייל: haim@hflaw.co.il