כיצד אעניק זכות מגורים בדירתי לבת זוגי?

  • צואה לידועה בציבור
    רונן | 08/07/2021 21:01

    שלום

    אני וזוגתי נשואים בהסכם עו"ד ,מתגוררים יחד ומנהלים חיים משותפים.

    ברשותי דירה הרשומה על שמי,ומאחר ואני רוצה להבטיח את עתידה של אישתי,ברצוני לרשום אותה בצואה,שיש באפשרותה להתגורר בדירה ללא תמורה עד יום מותה,שתזכה לחיים,

    ולאחר מותה שתעבור הדירה לבנותיי.[יש לי שתי בנות נשואות.]

    איך אני מנסח את הסעיף הזה בבקשה

    תודה

    • כיצד אעניק זכות מגורים בדירתי לבת זוגי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/07/2021 22:49

      רונן, שלום,

      אאחל לך בריאות ואריכות ימים ואשבח אותך על רצונך להבטיח את זוגתך.

      ביכולתך להעניק זכות מגורים עד 120 לבת זוגתך, ללא חובת תשלום דמי שימוש ראויים לבנותיך. אין די בזה. יש שאלות נוספות למחשבה. למשל: האם זוגתך תהיה רשאית להשכיר את הדירה ולהשתמש בכסף למימון דיור מוגן? מה יקרה אם לזוגתך יהיה בן זוג חדש?

      עריכת צוואה מצריכה מומחיות, יסודיות וניסיון. לא מומלץ שתנסח אותה לבדך, כפי שלא מומלץ שתנתח את עצמך בחדר ניתוח.

      תשלום אלפים בודדים של שקלים לעורך דין מקצועי ואמין יגנו עליך מפני טעויות בלתי הפיכות ויבטיחו שרצונך אכן יתממש, כשכבר לא תהיה כאן לספר למה התכוונת.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il