מוטבים בפוליסת ביטוח חיים

  • שאלה דחופה בנושא מוטב לביטוח חיים
    סמדי | 07/07/2021 12:18

    זוג מתגרש, הבעל שינה את המוטב בביטוח חיים שלו מהאישה להורים שלו בטענה שלא ניתן לרשום קטינים כלומר לא ניתן לרשום את הילדים.

    ביאזה אופן ניתן לפעול על מנת שבמידה וקורה מקרה מוות לאב, ילדיו הם שיקבלו את סכום הביטוח למרות שהם קטינים?

    תודה רבה

    • מוטבים בפוליסת ביטוח חיים
      עו"ד מיטל ירון | 07/07/2021 19:13

      שלום סמדי

      הטענה שלא ניתן לרשום את הילדים כמוטבים מאר שהם קטינים אינה נכונה.

      במקרה שנקבע מוטב קטין, ובמות המבוטח המוטב עדיין קטין - הכספים יועברו לאפוטרופוס של המוטב הקטין.

      מכל מקום, לאב יש הזכות לקבוע מי יהיו מוטביו ולא ניתן לכפות עליו לרשום את הילדים כמוטבים.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law