ייעוץ דחוף

  • ייעוץ דחוף
    אפי | 06/07/2021 14:45

    זקוקה לייעוץ בדחיפות.אני ובתי הקטינה שכרנו דירה בחודש נובמבר 20 לאחר שבעל הדירה טען שאין שום בעיות אינסטלציה או שום בעיות אחרות בדירה.ביקשתי ממנו להיכנס לדירה לפני חודש נובמבר אך הוא טען שיש בעלי מקצוע שצובעים את הדירה ולכן יתאפשר לנו לקבל מפתח רק בסוף חודש אוקטובר 31/10 וזה היה במוצאי שבת.ההובלה בוצעה בתאריך 2/11 כשביום ראשון 1/11 הגעתי לנקות את הדירה וא גילית שבכל הדירה לא בוצע צבע בדירה(בסלון,במרפסת במסדרון ובחדרים היו המון קילופי צבע) אלא תוקנו כתמים של רטיבות בתקרת השירותים ובמקלחות.לצערי לא יכותי לבטל את העברה ממש ברגע האחרון ונאלצנו להיכנס לדירה.אז גיליתי שאין גז בדירה וכשפניתי לחברת הגז נאמר לי שבעל הדירה ביטל לגמרי את המנוי ולשם חיבור הוא צריך לשלם סך של כ-540 שקלים ואז יקבע לי ביקור טכנאי.

    כמובן שבעל הדירה התכחש לדברים וטען שהוא לא ניתק את המנוי והדייר הקודם עשה קומבינה עם חברת הגז.נשארנו ללא גז בדירה כשבועיים מה שאילץ אותי לקנות אוכל בחוץ ולעיתים לאכול אצל ההורים המבוגרים שלי.כבר בשבוע הראשון גיליתי שיש ריחות חזקים של ביוב וסתימות בחדר האמבטיה ובחדר האמבטיה השנייה לא היה ניתן להשתמש בגלל ריחות עובש חזקים וזרם חלש מאוד.נזילה בכיור המטבח.פניתי לבעל הדירה שטען כמובן שהוא שומע על כך לראשונה .השכן מתחתיי פנה אליי וסיפר שהם קיוו לפגוש את השוכרים לפני שיעברו על מנת להזהיר אותם מה שאז בעצם הבנתי את הסיבה שבעל הדירה טען שניתן לראות את הדירה רק בשעות הערב 20:00 לא לפני...(סיפר שעובד כמהנדס בחברה ורק בשעות האלו מתפנה ...מאוחר יותר הבנתי שהוא עובד בעיר וממש לא כמהנדס)בשבוע השני כבר גיליתי שאין תריסים בסלון (היו וילונות) והוא טען שהוא לא ידע שכנראה אישתו הסירה אותם.לכן לא יכונו לשבת בסלון כשהשמש זרחה בגלל סינוור מאוד חזק וכשהיה גשם לא יכולתי לפתוח את החלונות כי הגשם היה חודר פנימה כך שרק דלת המרפסת הייתה פתוחה .בנוסף כבר בשבוע הראשון גיליתי בעיות בתריסים שהיו דופקים בחוזקה מהרוחות עד כדי קושי לישון ללא התעוררות מהרעש החזק.כמובן שפניתי אליו ואמרתי לו שהדירה לא נצבעה כפי שהבטיח ויש בעיות של ביוב חזקות שגם גורמות לרטיבות אצל השכן..את כל הבעיות גם של המזגנים בתריסים .לאחר ששוחחתי עם הדייר הקודם שהצלחתי להגיע אליו הבנתי שהבעיות היו קיימות וידועות לבעל הדירה ושהדייר עזב בגלל הבעיות הללו.הוגעתי לו כבר בשבוע הראשון שאני ייאלץ לעזוב את הדירה ואני יבל את הציקים.וכך עשיתי.לקח קצת זמן עד שעזבתי בגלל תקופת הסגרים היה מאוד קשה למצוא דירה ולכן השכירות שולמה במזומן.כמובן שהוא לא מוכן להחזיר לי את הצ'קים ואת צ'י הביטחון וטוען שהוא בימים הקרובים יכניס אותם להוצאה לפועל כי הפרתי את החוזה.הוא דורש שאשלם לו על הפרת החוזה מוקדם יותר פיצוי כנגד הצ'קים.

    מה עליי לעשות?הצ'קים בוטלו טרם התאריכים שנכתבו על הצ'ק.הכל מתועד ומצולם וכן גם הקלטות של הדייר הקודם,הוריו שניסו לגשר ואמרו לי להקליט אותו...ההורים שלו..בעלי מקצוע.נאלצתי תוך תקופה כ"כ קצרה שוב לארוז בית ושוב הוצאות של הובלה דבר שלא היה קל לי והטח לא חביתי הקטינה.אודה לייעוץ בהקדם. תודה

    • ייעוץ דחוף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/07/2021 16:40

      שלום אפי,

      כבר מאורך השאלה ניתן ללמד שאיננה מתאימה לפורום ומוטב לפנות ליעוץ משפי אצל עו"ד.

      כעקרון, ככל שהמשכיר הפר את החוזה, הסתיר את מצבה האמיתי של הדירה ואיננו מתקן את הליקויים אותם הבטיח לתקן, אתה זכאי לבטל את החוזה ולקבל את השיקים והבטחונות חזרה לידיך. אם יגיש את השיקים לביצוע בהוצאה לפועל תוכל להעלות כנגדו את כל הטענות שיש לך ולהתנגד לביצוע השיקים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com