אכיפת הסכם בביהמ"ש לענייני משפחה

  • אכיפת הסכם לפי סעיף 7 לחוק בית משפט לענייני משפחה
    ריטה | 05/07/2021 08:41

    שלום

    לפני 3 שנים היה הסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין. נקבע כי הבעל ישלם לאשה כל חודש 10 ש"ח בתנאים מסויימים אשר נקבעו בפסק הדין. כרכע יש חוב של 50 אלף. בהוצלפ הפנו את האשה לקבלת החלטה שיפוטית.

    הגשתי בקשה לביצוע פסק דין, אך מאחר והתיק נסגר בית המשפט הפנה אותי להגיש תובענה בהליך חדש לפי סעיפ 7 לחוק בית משפט לענייני משפחה.

    אני לא עוסקת בענייני משפחה ופחות מבינה את הפרוצדורה.

    אם מדובר באנשים שהם גרושים, עדיין צריך לצרף הרצאת פרטים לתביעה? בתקנות רשום תובענה בין בני זוג.

    כמו כן, מה אמור להופיע בתביעה לאכיפת פסק דין לפי סעיף 7? האם אני צריכה לרשום סכום ספציפי?

    בנוסף, מה האגרה? האם האגרה היא לפי תביעה לסכום בלתי קצוב (כי כמובן שהחוב ילך ויגדל)

    אשמח לכל טיפ רלוונטי

    תודה

    • אכיפת הסכם בביהמ"ש לענייני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/07/2021 14:29

      ריטה שלום,

      בהתאם להוראות ר' ההוצל"פ יש להגיש תביעה לאכיפת הסכם, לביהמ"ש לענייני משפחה, בהתאם להוראות תקנות סדר הדין 2020 ותקנות סדר הדין בביהמ"ש לענייני משפחה.
      בתביעה יש לפרט את הנימוקים לתביעה ולצרף ראיות להוכחת העילה.

      לשאלתך בעניין הרצאת פרטים (במקרה הנדון - לא הרצאת פרטים בענייני מזונות) - ההגדרה בני זוג כוללת גם בני זוג לשעבר.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il