פיטורין

  • פיטורין
    יפית | 04/07/2021 16:51

    פוטרתי ב26/5 בשיחה קולנית ולא מכבדת עם מילים פוגעות בנוכחות עובדים במשרד, לא בוצע לי שימוע, לא קיבלתי מכתב פיטורין, לא שולמו ע"י המעסיק לחברת הביטוח תשלומי פנסיה מחודש 10/2020, למרות שהופרשו תשלומים מתלוש השכר שלי.
    בכל חודש יוני הייתי במחלה דאגתי להעביר למעסיק אישור מחלה על כל התקופה.
    בשיחה עם המעסיק לגבי מכתב פיטורין והתשלום שמגיע לי עבור שנתיים עבודה, נמסר לי כי החודש שבו הייתי חולה הינו חודש הודעה מוקדמת...האם זה נכון עפ"י החוק?
    והאם המעסיק יכול להמשיך ולדחות אותי ולא ולשלם לי את כל התשלומים שמגיעים לי.

    • פיטורין
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 05/07/2021 11:45

      הצעתי לך היא לפנות לקבלת ייעוץ משפטי שיכמת ויעשה סדר בכל הזכויות שלא קיבלת או שקיבלת בחסר.

      ככל שהיו לך ימי מחלה בעת תקופת ההודעה המוקדמת דהיינו החל מתאריך 27/5 ואילך - ניתן לחפוף בין התקופות.

      השאלה היא האם פוטר בתאריך זה לאלתר או שניתנה לך הודעה מוקדמת ובתקופה הזו הוצאת ימי מחלה. ויש הלכות גם לגבי הזכויות המוקנות לך מכח כל אחת מהאופציות.

      לגבי הדחיינות מצד המעסיק - הזכויות המגיעות לך מכח יחסי העבודה שבינך לבין המעסיק ועם סיומה של התקופה בהחלט היו צריכים כבר להשתלם לך,  כולל בדיקת אי הפרשות לקרן הפניה ואי העבת חלקך מהשכר לקרן, אי ערכית שימוע וכו'...

      אך כל זאת יכול לבוא לסיוממו במכתב התראה מסודר ואם לאו אזי תביע לביה"ד בענין. בהצלחה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • פיטורין
        יפית עזרא | 05/07/2021 11:52

        תודה כל תשובתך
        לא פוטרתי לאלתר ולא ניתנה לי הודעה מוקדמת האם עדיין ניתן לחפוף את ימי המחלה כהודעה מוקדמת?