בנין מסוכן

  • בנין מסוכן
    איילה | 29/06/2021 23:57

    שלום
    ברשותי דירה בבניין משותף
    לבניין 4 כניסות ובכל כניסה 16 דירות.
    השבוע הובא לידיעתי כי הבניין הוכרז כמסוכן ויש לתקן את הליקויים. בבניין לא מתפקד ועד בית, ובעלי הדירות אינם מתגוררים בהן, ואלה שכן, אינם בעלי אמצעים.
    האם ניתן לקבל אישור לתיקון הליקויים בכניסה אחת מתוך ארבע הכניסות על מנת לפשט את הטיפול בנושא? אם כן, כיתד ניתן לבצע את המהלך?
    האם נדרשת הסכמת כל הדיירים לביצוע העבודות? או שניתן לבצע עבודות גם ללא הסכמתם, ומתוך הבנה כי לא ישאו חלק בעלויות?
    בהנחה שקמת ועד בית נראית כמשימה בלתי אפשרית, מה עוד ניתן לעשות על מנת להסיר את הסכנה?
    תודה מראש

    • בנין מסוכן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/06/2021 16:51

      שלום איילה,

      אם יש רצון לבצע עבודות רק לבי חלק מהבניין יש לתאם זאת עם הרשות המקומית שהכריזה על הבית כמסוכן. סביר להניח שאם תיקון חלק מהליקויים לא יפתור את הבעיה ולא יסיר את הסיכון הרשות לא תאפשר זאת.

      ניתן לפנות למפקח על רישום המקרקעין בתביעה לצו עשה שיחייב את כל הדיירים לתקן את הליקויים ולהשתתף בעלותם.

      ככל שמדובר בעבודות נחוצות לשימור הרכוש המשותף אין צורך בהסכמת הדיירים והם יהיו חייבים להשתתף בעלויות התיקונים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • בנין מסוכן
        איילה | 01/07/2021 22:33

        תודה רבה על התשובה
        תוכלי בבקשה לפרט על ההליך מול המפקח על רישום המקרקעין?