האם ניתן לעבוד במקביל לקבלת קצבת פנסיית נכות?

  • קיזוז קצבת פנסיה
    טל | 29/06/2021 12:38

    שלום רב

    בחברת הפנסיה שלי אני מוכרת כנכה 100% (הנכות הרפואית בב"ל היא 40% עם 100% אובדן כושר עבודה אבל חברת הפנסיה מחשיבה זאת כנכות מלאה).

    קראתי בתקנון החברה (כלל) שנכה המשתכר מעבודה מקוזזת לו הקצבה אם הוא עובר את ההכנסה הממוצעת שהיתה לו ב-12 החודשים שקדמו לאירוע הביטוחי, וזה מובן לי.

    מה שכן, נאמר לי על ידי נציגת כלל שאחוז המשרה משפיע על אחוז הנכות, גובה השכר שתקבלי משפיע על הקיזוז.

    איני מצליחה להבין מזה אם אחוזי המשרה גם הם משפיעים על הקצבה.

    חיפשתי בתקנון כלל ולא מצאתי התיחסות לעניין.

    אודה לסיועכם

    נאמר לי שכשאחזור למעגל העבודה

    • האם ניתן לעבוד במקביל לקבלת קצבת פנסיית נכות?
      עו"ד מיטל ירון | 29/06/2021 23:54

      שלום טל,

      על מנת להשיב לשאלתך יש לקרוא את תקנון הקרן הרלבנטי ליום האירוע המזכה.

      באופן עקרוני, יכול להיווצר מצב שאם תחזור לעבודה בשיעור של 50% קרן הפנסיה עלולה לקבוע שהנך נמצא באובדן כושר עבודה של 50% בלבד (חרף הקביעה של המוסד לביטוח לאומי שאינה מחייבת את קרן הפנסיה).

      לענין הקיזוז - קרן הפנסיה אינה מקזזות מקצבת אובדן כושר עבודה עד השתכרות של 100% מהשכר המבוטח. כאשר השכר במקביל לקצבת אובדן כושר עבודה עולה על השכר ב- 12 החודשים שקדמו לאירוע המזכה (השכר המבוטח), קרן הפנסיה תקזז את ההפרש.

      למשל אם העמית השתכר 10,000 שקלים לפני האירוע הביטוחי ומקבל קצבת אובדן כושר עבודה  של 7,500 שקלים בחודש (75%), הוא יכול לחזור לעבודה וקרן הפנסיה לא תפחית מהפיצוי החודשי שלו, עד השתכרות של 2,500 שקלים (כלומר ההפרש בין השכר המבוטח לבין הפיצוי החודשי).

      אם העמית ישתכר מעל 2,500 שקלים בחודש – קרן פנסיה תקזז מהפיצוי החודשי, מחצית מכל סכום שמעל 2,500 שקלים בחודש.

      למשל, אם מעבר לקצבת אובדן כושר עבודה של 7,500 שקלים, העמית שאיבד כושר עבודה ישתכר 10,000 שקלים נוספים בחודש – עד 2,500 שקלים לא יהיה קיזוז ובגין הפרש השכר של 7,500 שקלים, יקזזו לו 3,750 שקלים מקצבת אובדן כושר עבודה. כלומר, במצב זה הכנסתו החודשית תהיה 13,750 שקלים (10,000 שקלים שכרו החודשי + 3,750 שקלים פיצוי אובדן כושר עבודה).

      מציעה לבדוק את התקנון תחת הסעיף קצבת נכות לנכה המשתכר מעבודה או סעיף דומה לכך בתקנון הרלבנטי למועד האירוע.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • קיזוז
        טל | 30/06/2021 09:55

        הי עו"ד ירון

        תודה על המענה

        האם יכולה לשלוח לך את תקנון הקרן במייל? קראתי את פרק הנכות ואת ההתיחסות לנכה המשתכר מעבודה. לא מצוין שם דבר על ההשפעה של אחוזי המשרה על אחוזי הנכות. רק מצוין עניין הקיזוז על פי הכנסה כוללת ב12 החודשים שקדמו לאירוע הביטוחי.

        תודה

        טל

        • האם ניתן לעבוד במקביל לקבלת קצבה מקרן פנסיה?
          עו"ד מיטל ירון | 01/07/2021 21:57

          שלום טל,

          איני יודעת מה היתה כוונתה של נציגת קרן הפנסיה. כאמור, ייתכן שהתכוונה שעצם עבודתך יכולה להשפיע על קרן הפנסיה בהחלטתה לענין כושרך לעבודה. כפי שכתבתי קביעת המוסד לביטוח לאומי אינה מחייבת את קרן הפנסיה.

          מאחלת רפואה שלמה.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

          • מהו רף אחוז משרה מקסימלי שלא משפיע על אחוז א.כ.ע,
            הדר | 06/10/2022 17:56

            שלום,

            נקבעה לי אובדן כושר עבודה מלא, בשל מצב הבריאות, וקרן הפנסיה אישרה פנסיית נכות לפי אובדן כושר עבודה מלא. כושר העבודה נפגע באופן משמעותי ביותר, רוב הזמן אני בבית, זה מדכא אותי ומוסיף לי על הקושי.

            שאלה- האם ישנו רף מקסימלי של אחוז היקף משרה, שבו ניתן לעבוד מהבית! למשל; שעה ביום, מבלי שאחוז קצבת הנכות תשתנה, ממלאה לחלקית?