לאחר שבוע של התעלמות

  • כשאני שואל מה שלום הילדים היא לא משתפת
    אמיר | 28/06/2021 18:44

    בכלום. הילדים פונו באמבולנס למיון ולא אמרה לי מילה.
    הילדים בני 3.
    האם האמא יכולה להתעלם מהשאלות שאבא שואל מה שלום ילדיו?
    האם האפוטרופוס השני לא רשאי לקבל מידע מהאמא?
    האם אין במעשיה של האם משום ניסיון לנתק את הקשר בין הילדים לאב?
    ואם היא לא מחוייבת לעדכן אותי בשלומם של ילדיי, אז מי כן?

    • לאחר שבוע של התעלמות
      אמיר | 29/06/2021 20:53

      שלא שמעתי כלום מהילדים, התקשרתי למשטרה.

      אמרתי להם שעורכת הדין שלה מוציאה נגדי צו למניעת הטרדה מאיימת, שאני לא אערב בין משפחה שעלול לקבל ממנה תלונה, שהיא תגיד ששלחתי אנשים
      אמרתי להם שהילדים פונו באמבולנס בשני מקרים שונים שבהם היא לא טרחה לעדכן אותי. ששופטת הוציאה צו איסור ליציאה לחול לילדים

      אז מה אני אמור לעשות? אולי להעמיק את הידע בנושא אפוטרופסות ולהתחיל ללמוד עריכת דין מאתר נבו? ללמוד על סדר דין פלילי?

      מה צריך לעשות כדי שאני אוכל לדעת מה שלום ילדי בני ה-3?

      • שאלתך נענתה במסגרת התשובה לשאלה הראשונה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 30/06/2021 17:52

        בברכה,

        מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
        מנהלת פורום דיני משפחה

        מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
        רח' נחום חת 5, חיפה
        טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

    • האם אינה משתפת את האב במידע בעניין הילדים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/06/2021 17:51

      אמיר שלום,

      חובתה של כל הורה לעדכן את ההורה השני, בעניינים מהותיים הקשורים לילדים ופינוי באמבולנס בהחלט נכנס לקטגוריית העניינים המהותיים.
      בלי קשר לכך, זכותך כהורה של הילדים, לקבל ישירות מהגורמים הרפואיים, כל מידע הקשור לילדים וזכותך אף להסכים או לסרב לתת לילדים טיפול רפואי כזה או אחר (אלא אם כן מדובר בטיפול חירום, שיינתן גם בהסכמת הורה אחד בלבד).
      אם האם ממשיכה בהתנהלותה זו, זכותך לפתוח הליך בביהמ"ש כדי להסדיר סוגיה זו. אם לא התנהלו ביניכם הליכים משפטיים בשנה האחרונה - עליך לפתוח בקשה לישוב סכסוך (המומלצת בנושאים כאלה בכל מקרה, כי היא מתאימה לטיפול על ידי יחידת הסיוע).

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il