מטרדי רעש מהשכנים

  • הפרעות שכנים בלילות
    בצלאל | 28/06/2021 13:37

    בס"ד

    בשנה שעברה שנת  הקורונה השכנים הקימו להם בחצר ג'קוזי והיו  הפרעות בלילות עד אור הבוקר כמה פעמים הזמנתי משטרה, וגם הוגשו 2 תלונות במשטרה דרך האינטרנט,

    תשובות המשטרה היתה כך,לא להמשיך לחקור או שלא להעמיד לדין,

    אתמול בלילה השכנים הביאו בריכת שחיה מתפרקת אורך 6X2 ונראה לי שהולך להיות שמח גם בלילות הקרובים,

    אציין שפניתי חוץ ממשטרת ישראל גם לעירייה, ליועצת  המשפטית, לראש העיר,למבקר העיריי, ויש לי גם תלנה במוקד 106 מלפני ארבע שנים שהביאו  קראוון על גלגלים כאילו לצורך טיולים, אבל בעיקר משמש אותם למגורים וגם לפני כ-10 חודשים פניתי שוב ולצערי אין שום תגובה מהרשויות,

    שאלתי היא מה ניתן לעשות מבחינה משפטית נגדם, נגד העירייה האם להגיש תביעת נזיקין נגדם גם על שנה שעברה אם זה ימשך גם הקיץ הזה?אשמח לקבל גם כל פתרון אחר,

    תודה ובברכה

    • מטרדי רעש מהשכנים
      עו"ד גיל קראוס | 28/06/2021 15:31

      שלום רב,

      אם מדובר ברעש חריג ובשעות מאוחרות, אפשר לפנות לבית המשפט (ואם מדובר בבניין משותף אז למפקחת על הבתים המשותפים בבית המשפט) בבקשה למתן צו להסרת המטרד.

      בית המשפט יבחן את הנושא בין היתר באמצעות תיעוד שיוגש לו כמו תמונות, סרטונים, חוות דעת מומחה וכו' ויחליט האם מדובר במטרד ואז יכול לפסוק חוץ מהסרת המטרד גם פיצויים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • למפקח/ת אין סמכות לדון במטרדים
        חיים | 06/07/2021 19:16

        למפקח על רישום מקרקעין אין סמכות לדון בנזיקין, למעט הסגת גבול.

        הנושאים שהמפקח כן מוסמך לדון בהם מפורטים בסעיף 72 לחוק המקרקעין.