דיירים קשישים בפרויקט התחדשות עירונית

  • סירוב
    דנית | 27/06/2021 13:02

    מה נחשבת התנגדות הגיונית להתחלת פרוייקט תמ"א 38 בבניין מגורים?

    אבי גר בבניין מגורים שעתיד להתחיל בו פרוייקט תמ"א 38 (הריסה), הוא בן 93 ולהעביר אותו עכשיו לאזור מגורים אחר זו בעיה גדולה מאוד.

    אנחנו לא יודעים מה לעשות נשמח למענה.

    תודה.

    • דיירים קשישים בפרויקט התחדשות עירונית
      עו"ד אריה בדנר | 27/06/2021 15:13

      דנית שלום,

      ראשית, כולי הבנה למצב בו הנכם מצויים, בו אביך מצוי, של צורך ליציאה מהדירה בו הוא מתגורר, בין אם למגורים חלופיים לתקופת הבניה ובין אם לבית הורים וכיוצ"ב, בין אם יהיה הדבר באזור מגוריו הנוכחי ובין אם יהיה הדבר באזור מגורים אחר.

      את שאלתך אחלק לשני מקרים, כאשר בשניהם, בסופו של יום, יש צורך בפינוי הדירה:

      האחד, הוא המקרה בו אביך כבר חתם על ההסכם, ומשכך ממילא מחויב בקיום הוראותיו, כאשר אי קיום הוראות ההסכם צפוי לגרור אחריו חיוב בפיצויים כלפי היזם ו/או צדדים שלישיים. במצב דברים זה יתכן והוראות ההסכם גיבשו חלופות להן אביך יהיה זכאי, מפאת גילו ו/או מצבו הרפואי. כך או כך,  בסופו של יום אביך מחויב על פי ההסכם בפינוי הדירה ומסירתה ליזם לצורך ביצוע העבודות. הצעתי היא לבחון את הוראות ההסכם, לבד או באמצעות / סיוע בא כוח הבעלים, לבחון את הזכויות שהוקנו לאביך בהסכם, אם הוקנו, ובד בבד לפעול למציאת חלופת המגורים הנוחה ביותר מבחינתכם ומבחינת אביך.

      השני, הוא המקרה בו אביך טרם חתם על ההסכם והנו בבחינת "דייר סרבן". במקרה זה המלצתי היא לבוא בדברים עם היזם, טרם הצורך לעמוד בפני המפקחת על הבתים המשותפים, כדי להעמיד לרשות אביך את האפשרויות והזכויות המוקנות לו בחוק כ- "דייר קשיש". שהרי, עצם גילו של אביך ו/או מצבו הרפואי אינה סיבה מספיקה לסירוב לביצוע פרויקט ההתחדשות העירונית ויש לאזן בין האינטרסים השונים תוך מתן הכלים להוציא הפרויקט על מהכוח אל הפועל.

      בתקווה שימצא פתרון הדיור החדש לאביך, בקלות, במהירות ובאופן שיקל עליו את המעבר.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il