התגדות לחוות דעת נגדית

  • שאלה
    תמר | 26/06/2021 23:42

    האם יש דרך להתנגד לחוות דעת נגדית שהוגשה? הכוונה להתנגד עוד לפני שלב ההוכחות, כדי להביא לפסילתה.

    מדובר בחוות דעת המבוססת על טעויות עובדתיות והיא אף מנוגדת לחוק.

    • התגדות לחוות דעת נגדית
      עו"ד גיל קראוס | 27/06/2021 16:37

      שלום רב,

      אם הכוונה לחוות דעת של צד שכנגד (ולא מומחה בית המשפט), אז לכאורה אין דרך להתנגד לחוות הדעת, למעט מקרים שבהם מנסים לפסול את חוות הדעת במקרים קיצוניים. טענות לגבי הפן העובדתי הם כעיקרון לא מקרה קיצוני לפסילת חוות הדעת, כמובן כל מקרה לגופו.

      ניתן לחקור את המומחה בחקירה נגדית ואז לחשוף בפני בית המשפט את אותן טעויות בחוות הדעת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה, אבל...
        תמר | 27/06/2021 22:58

        זו בדיוק הבעיה. במקרה כזה ימונה מומחה מטעם בית המשפט ואז לא ניתן יהיה להעמיד לחקירה נגדית את המומחה של הנתבע.
        מה עושים במקרה כזה?

        • התנגדות לחוות דעת נגדית
          עו"ד גיל קראוס | 28/06/2021 15:27

          ואז אם ימונה מומחה מטעם בית המשפט, ממילא כנראה שכבר לא יהיה משקל לחוות דעת מומחה הנתבע ואת תוכלי להבהיר למומחה בית המשפט מהן העובדות הנכונות. לכן צריך לשקול אם בכלל יש טעם להתעסק בעניין הזה.

          עדיין, יכול להיות שמדובר במקרה חריג שאפשר בכל זאת להגיש בקשה לפסול חוות דעת, אני לא מכיר את הפרטים והמסמכים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il