תלונת שווא במשטרה

  • תלונת שווא במשטרה בעקבות סכסוך שותפות לדירה
    ענת | 26/06/2021 10:14

    לפני כמה ימים פרץ ביני לבין השותפה ריב שכלל חילופי צעקות. בשלב מסוים היא הסתגרה בחדרה וממנו שמעתי אותה צועקת בטלפון דברי שקר שהיא טוענת שעשיתי לה, בכעס המשכתי לצעוק לעבר הדלת של החדר שלה שתיקח את הדברים שלה מהמטבח. לאחר כמה דקות שמעתי אותה מדברת עם המשטרה טוענת שהיא מתחבאת בארון ושהיא מפחדת לחייה שתקפתי אותה וזרקתי עלייה חפצים ושאני פסיכופתית שרוצה להרוג אותה. כמובן שלא היה ולא נברא, כעסתי, צעקתי לה שאני רוצה שתעזוב את הדירה ותיקח את הדברים שלה אבל שום דבר שקשור לאיומים או לפגיעה בה, וכמובן כל זה בא בתגובה לצעקות שלה עליי ולמניפולציה רגשית שהיא עושה לי כבר חודשים. המשטרה הגיע והיא ביקשה להגיש נגדי תלונה יצאה מהבית בליווי המשטרה ולא חזרה בינתיים.
    אציין שהדירה היא בבעלות אבא שלי ושמאז שחתמה על חוזה היו איתה בעיות שהלכו והחמירו, בין השאר מסרבת להחזיר את חלקה על חשבונות מכיוון ו"שילמה חודש שעבר" ומשלמת רק לאחר וויכוח מתמשך ותחנונים, לאחרונה גנבה חפצים אישיים שלי והכריזה שהם בכלל שלה, ביקשה לצאת מהדירה וניתקה את הטלפון בפניו של אבא שלי (בעל הדירה) כשאמר לה שלפי החוזה היא לא יכולה למצוא מחליף אלא לתת הודעה על יציאה בהתראה של 60 יום לפחות, בנוסף היא במצב נפשי הולך ומידרדר היא לא עובדת כבר כמה חודשים ואני נאלצת לסבול ממצבה כשהתקשרה אליי שהייתה בהתקף חרדה וישבתי איתה ברחוב יותר משעה ובנוסף ניקיתי קיא שלה מחדר המדרגות כשחזרה שיכורה הביתה באמצע הלילה.
    נכון לעכשיו היא אמורה לצאת מהדירה בסוף חודש יולי לאחר שאבא שלי הוציא לה הודעה שהיא צריכה לעזוב על פי סעיף היציאה בחוזה. הוא גם בסופו של דבר אפשר לה לצאת מוקדם יותר מרצונה מבלי לשלם על הזמן שנותר מרגע שתעזוב.

    אני חוששת מההשלכות של תלונת השווא שאולי הגישה נגדי, הדבר עשוי לפגוע ביכולת שלי לעסוק במקצוע שלי בעתיד. מדובר בהמצאות מופרעות והיא סיפרה לי בעבר שכבר הזמינה משטרה על שותפה קודמת שלה כי "איימה להרוג אותה". ניסינו לפנות לאבא שלה שיעזור לנו להוציא אותה כי היא לא במצב טוב, אבל הוא טוען שהיא צריכה להישאר בדירה עד שתמצא דירה אחרת כי היא לא יכולה לחזור אליהם והוא כמובן מגבה את התלונה שלה במשטרה. כיצד אני יכולה להגן על עצמי במקרה כזה?

    • תלונת שווא במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 30/06/2021 13:53

      ענת יקרה, המלצתי להיעזר בשירותיו של עו"ד פלילי שיבחן כיצד ניתן לסגור את התיק מחוסר אשמה ויבדוק עמך, אילו נתונים נוספים ניתן להמציא בידי המשטרה בכדי לשכנעם לעשות כן ובמהרה.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי